Peste 100 de mașini Dacia rulate sunt importate în țară în fiecare lună

Piața auto din țara noastră are o mulțime de curiozități, iar statisticile oferite de specialiști confirmă aceste lucruri. Conform acestora, în perioada ianuarie – iulie 2015, pe teritoriul României au intrat 908 vehicule Dacia la mâna a doua.

În luna iulie, 137 de mașini produse la Mioveni s-au întors în România. În plus, în primele șapte luni ale anului, numărul de unități Dacia second hand importate a crescut cu 83 de procente, comparativ cu aceeași perioadă din 2014.

Iar românii au motive bune pentru a importa Dacii rulate în Vest. Aceștia sunt de părere că mașinile au respectat cu strictețe calendarul de service, iar drumurile pe care s-a circulat au fost mult mai bune ca cele de la noi. Ba mai mult, majoritatea Daciilor de import sunt foste mașini de flote sau de serviciu, ceea ce înseamnă că prețul de achiziție este unul mai mic.

În dreptul reînmatriculărilor, Dacia nu ocupă primul loc la noi în țară. Pe prima poziție se află Volkswagen, cu 42.500 de unități în primele șapte luni ale anului, urmat de Opel cu 25.000 și de Ford cu 19.000 de tranzacții. Dacia se plasează pe locul patru, urmată de BMW, Skoda și Audi.

Via | HN

Adaugă un comentariu