România: S-a lansat primul serviciu de car-sharing

Primul serviciu de car-sharing din România a fost lansat joi, 5 noiembrie, la Cluj-Napoca. Clienții pot folosi o mașină dintre cele 50 puse la dispoziție prin intermediul unei aplicații descărcate pe telefonul mobil.

Fondatorii serviciului de car-sharing Get Pony spun că au ales orașul Cluj-Napoca pentru că acesta este considerat ca fiind unul dintre cele mai tehnologizate din țară.

Iată cum poți accesa o mașină prin acest program de car-sharing

“Încercăm să revoluţionăm transportul cu aceste maşini şi cu tehnologia folosită. Un client îşi face un cont pe site-ul nostru, îşi introduce date, plus copie după permisul auto, îşi trece modalitatea de plată preferată – datele contului bancar pentru debit direct sau cardul de credit, primeşte un username şi parolă, îşi descarcă aplicaţia noastră pe telefonul mobil, după care are acces la întreaga flotă de maşini a serviciului de car-sharing. Îşi alege cea mai apropiată maşină care este liberă într-o parcare a Primăriei sau din standul special, deschide portiera cu aplicaţia, îşi ia cheia din torpedo şi poate pleca”, a spus Ghindeanu.

După ce ți-ai terminat treaba cu mașina respectivă trebuie să o lași tot într-o parcare a Primăriei sau în stand. Pui cheia la locul ei, deschizi aplicația și oferi rating.

Cum plătești și cât costă serviciul de car-sharing

Ca modalitate de plată, fondatorii au ales două variante. Prima dintre acestea constă în achiziționarea unor minute de pe site-ul seriviciului. Fiecare minut costă 1 leu.

Cei care cred că vor folosi serivicul mai rar pot opta pentru plata după fiecare cursă, caz în care costul ajunge la 1,24 lei pe minut.

Ce mașini se află în flota seriviciul de car-sharing

Fondatorii serviciului dețin 50 de mașini, toate fabricate în 2015. Jumătate dintre acestea sunt Smart-uri cu două locuri și cutie automată, iar cealalte 25 de mașini sunt Volkswagen Up! cu transmisie manuală.

“Pe utilizator nu îl interesează consumul maşinii, în cost sunt incluse benzina, plata parcărilor şi asigurarea full Casco. Fiecare maşină dispune de GPS şi noi vedem în orice moment nu doar unde se află, ci şi dacă are geamurile deschise sau luminile aprinse, iar în interior nu se fumează”, a afirmat Demis Ghindeanu, unul dintre fondatorii serviciului de car-sharing.

Via | ZF | Foto

Adaugă un comentariu