Un senator propune ca limita de viteză din localități să crească la 70 km/h

Un senator român dorește schimbarea Codului Rutier, considerând că limita de viteză de 50 km/h, cu care se circulă acum în localități este prea mică. Acesta dorește ca limita de viteză în localități să fie de 70 km/h.

Reprezentanții Poliției Rutiere consideră că acest lucru ar reprezenta un pericol pentru pietoni, mai ales că oricum se face un abuz de viteză.

‘Pentru șoferii disciplinați nu e o problemă atâta vreme cât în oraș nu se face abuz de viteză, fie ea și legală. Ei vor accelera atât cât trebuie ca să ajungă mai repede acasă. Alții însă îi vor pune pe pietoni pericol și vor zbura pe lângă ei cu 70 km/h plus cei zece kilometri la oră bonus, conform prevederilor legale. Vorbim deja de 80 km/h în oraș! Pericolul extrem va fi mai ales pentru cei din zonele rurale unde copiii se joacă pe marginea drumului și unde lumea traversează cam pe unde vrea. Sunt aspecte de care trebuie să se țină cont când se va vota’, au dezvăluit pentru libertatea.ro surse din Poliția Rutieră.

Proiectul de modificare a vitezei maxime în localități, care acum oscilează între 50 km/h și 60 km/h,  urmează să fie dezbătut în Senat.