De ce au dispărut automobilele cu faruri escamotabile? Un american a filmat aproape toate mașinile din lume cu acest tip de faruri! | VIDEO

A existat o perioadă în care automobilele cu faruri escamotabile erau la mare căutare și aproape toți marii producători aveau cel puțin un astfel de model. Un american, pasionat de astfel de automobile, a filmat aproape toate mașinile din lume cu faruri escamotabile.

Pasionat din cale afară de automobile cu faruri escamotabile, un american a realizat un colaj de filmulețe cu toate mașinile pe care le-a întâlnit. Evident, toate au faruri escamotabile.

“Mașini rare. Dacia MD87, prototipul cu faruri escamotabile | FOTO”

Pe imagini se pot vedea modele ca Porsche 914, Mazda RX-7, Lamborghini Countach, Vector W8, Alfa Romeo Montreal, Honda Accord, Chevrolet Corvette, Maserati Indy, BMW 840 Ci Sport sau Toyota 2000GT.

De ce au dispărut farurile escamotabile?

În ultimii ani, farurile ascunse au devenit istorie. Motivul principal a fost legat de faptul că producătorii nu și-au dorit ca dispozitivul de deschidere-închidere să se strice (mai ales pe timp de noapte) și să dea bătai de cap șoferilor. Totodată, legile europene de proiectare atrag atenția ca mașinile să protejeze pietonii în caz de accidente, iar farurile escamotabile pot face mai mult rău pietonilor în cazul unui impact.

Vezi AICI IMAGINI!

Adaugă un comentariu