Guvernul francez vrea să interzică autoturismele pe benzină și motorină până în 2040

Franța intenționează să interzică vânzările de autoturisme pe benzină și motorină până în 2040, a anunțat joi ministrul Mediului Nicolas Hulot. “Anunțăm sfârșitul livrărilor de mașini pe benzină și motorină până în 2040”, a afirmat Hulot, citat de bloomberg.com

Obiectivul Guvernului este “evident dificil”, dar oficialul francez a declarat că este “conștient că producătorii auto au mijloacele necesare pentru a susține și concretiza această promisiune, care, la fel ca întreaga agendă privind climatul, este parte din programul de sănătate publică”.

Nicolas Hulot a mai anunțat că proprietarii de vehicule vor primi stimulente pentru a înlocui mașinile pe motoare diesel fabricate înainte de 1997 și cele pe benzină fabricate înainte de 2021 cu automobile care poluează mai puțin.

Hulot a informat că Franța va opri producerea de energie din termocentrale pe bază de cărbune până în 2022. În prezent, 5% din centrale sunt pe bază de cărbune. De asemenea, autoritățile vor să reducă proporția energiei nucleare de la 75% în prezent, la 50% până în 2025.

Adaugă un comentariu