Cum depozitezi cauciucurile de vară

De fiecare dată când anotimpul rece se apropie, magazinele comercianților de anvelope devin din ce în ce mai aglomerate. Deși nu ne place acest lucru, în câteva săptămâni va fi nevoie: să schimbi pneurile, să faci pârtie cu lopata, să schimbi lichidul de parbriz cu unul rezistent la temperaturile scăzute și să cauţi loc pentru depozitarea cauciucurilor de vară.

Cea mai importantă schimbare pe care trebuie să o facă un şofer constă în înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă. În primul rând această operaţiune trebuie făcută pentru că ţine de siguranţa personală şi a celor care sunt la un moment în maşină. Dacă acest lucru nu e suficient mai amintim că există Ordonanta Guvernului nr. 5/2011 care ne obligă să avem anvelope iarnă pentru sezonul rece.

Cum depozitezi cauciucurile de vară

Cea mai simplă metodă pentru a depozita cauciucurile de vară pe timpul sezonului rece este să apelezi la un hotel de anvelope. De obicei marile lanţuri de vulcanizări oferă şi servicii legate de depozitare a anvelopelor şi obţii un preţ mai bun dacă faci şi înlocuirile la firma respectivă.

La un hotel de anvelope preţurile sunt calculate în funcţie de tipul şi dimensiunea pneurilor. Astfel, anvelopele de vară / iarnă cu dimensiuni cuprinse între 12 şi 15 inchi au cele mai mici preţuri de depozitare, iar cele care trec de 21 inchi cele mai mari. Pneurile 4×4 au preţuri separate. Unele hoteluri de anvelope acceptă şi combinaţia pneuri plus jante pentru tarife mai mari.

O medie a preţurilor pentru anvelope pe 15 şi 16 inchi în Bucureşti duce la un cost lunar cuprins între 14 şi 18 lei pentru depozitare, în timp ce pneurile 4×4 şi cele cu jante pot fi depozitate cu 20-22 lei.

Avantajele depozitării cauciucurilor de vară/ iarnă la un hotel de anvelope sunt multiple: nu mai manevrezi fizic pneurile, acestea sunt depozitate corect şi sunt ţinute la o temparatură controlată. Partea neplăcută constă în faptul că îţi mai subţiază bugetul.

Cum depozitezi cauciucurile de vară dacă nu ai bani să le laşi la un hotel de anvelope

Dacă nu ai buget pentru un hotel de anvelope dar ai ceva spaţiu liber prin casă trebuie să ştii că anvelopele de vară / iarnă trebuie depozitate conform unor reguli. Dacă alegi să păstrezi jantele şi să înlocuieşti cauciucurile de vară e bine să ştii acestea nu trebuie puse una peste alta pentru că se deformează în timp. Ideal ar fi să le aşezi una lângă alta dacă spaţiul îţi permite.

Dacă ai două seturi de jante treaba e mai simplă: după ce dai jos de pe maşină jantele echipate cu cauciucuri de vară şi ai grijă să aibă presiunea recomandată de producător le poţi pune una peste alta.

Pleci cu mașina în vacanța de iarnă? Iată în ce țări din Europa ești obligat să ai anvelope de iarnă

Când ești obligat să circuli cu anvelope de iarnă

Adaugă un comentariu