Suzuki a intrat în topul producătorilor auto care au scăzut emisiile de CO2

Suzuki a scăzut emisiile de CO2, automobilele sale ajungând în Top 5 cele mai puțin poluante mașini. Studiul privind emisiile medii de CO2 pentru cele mai vândute 20 de mărci de mașini din Europa a fost efectuat, în 2017, de englezii de la JATO.

Suzuki a scăzut emisiile de CO2 cu 3.8 g/km, atingând cota de 114.9 g/km, cu 5.1 g/km mai puțin decât limita maximă admisă.

Reducerile se datorează atât îmbunătățirii coeficienților de ardere a amestecului combustibil, cât și scăderilor semnificative la nivelul pierderii de cuplu la schimbarea treptelor de viteză.

Propulsoare pe benzină de 1.0 litri BOOSTERJET sau 1,2 litri DUALJET vin cu tehnologii ingenioase care reduc consumul, cresc performanțele și scad semnificativ emisiile de noxe, fiind foarte atente cu mediul.

De exemplu, modul de amplasare și sistemul de injecție directă ale motorului de 1.0 litri scad consumul de combustibil, dar, grație compresorului, oferă un cuplu similar cu al unui motor aspirat de 1,7 – 1,8 litri.

Pentru propulsorul de 1,2 DUALJET pe benzină, inginerii de la Suzuki au gândit, printre altele, sistemul EGR (recirculare a gazelor de eșapament) care aduce o economie de 5 procente a consumului de combustibil, deci și o reducere proporțională a emisiei de noxe.

Cele două propulsoare pot veni la pachet cu sistemul SHVS (Smart Hybrid Vehicle by Suzuki). SHVS este un sistem hibrid dezvoltat de Suzuki care foloseşte un starter generator integrat (ISG – integrated starter generator), care asistă motorul termic în timpul accelerărilor şi, foarte important, permite recuperarea energiei în timpul frânărilor.

taguri
Adaugă un comentariu