(P) Ce trebuie sa contina un kit de accesorii curatare auto

Indiferent daca te incadrezi in categoria persoanelor care circula zilnic cu masina ori daca o folosesti doar o data la cateva zile, ingrijirea si curatarea acesteia sunt esentiale.

Si pentru a economisi banii pe care ii dai pentru a o curata in centrele special amenajate, iti poti alcatui singur un kit pentru pastrarea curateniei automobilului personal. Acest kit de accesorii curatare auto poate include diverse lucruri, in functie de preferinte si nevoi, insa iata care sunt principalele produse care nu ar trebui sa iti lipseasca.

Solutie pentru curatarea geamurilor

Asigurarea sigurantei personale si a celorlalte persoane din trafic este extrem de importanta. Si pe langa atentia ta care trebuie sa fie la un nivel maxim, ai nevoie si ca vizibilitatea sa fie una perfecta. Iar diverse pete sau urme de pe suprafata geamurilor te pot induce in eroare si nu iti vor permite sa vezi fiecare detaliu si miscare din trafic.

De aceea, o solutie pentru curatarea geamurilor nu trebuie sa iti lipseasca niciodata din masina. O astfel de solutie este una universala, valabila pentru orice geam al oricarei masini si nici nu lasa urme, astfel incat sa ai o vizibilitate optima.

Modul sau de aplicare este unul foarte usor, doar pulverizezi solutia pe geam, dupa care stergi cu ajutorul unei lavete auto uscate si curate.

Sampon special pentru masina

Cu siguranta aspectul estetic al masinii se afla printre aspectele importante pentru tine. Si pentru a o mentine mereu cat mai ingrijita, este recomandat sa incluzi in kit si un sampon auto.

Un astfel de sampon pentru autoturism are in compozitie ceara naturala de albine. Aceasta ofera luciu, ajuta la pastrarea culorii caroseriei si o protejeaza astfel incat efectele nocive ale diverselor fenomene meteorologice sa nu o deterioreze. In plus, samponul auto contine si filtru UV care impiedica posibila decolorare ca urmare a expunerii la soare.

Modul de utilizare al acestui sampon este unul foarte simplu. Mai intai trebuie sa clatesti masina cu apa. Apoi, amesteci aproximativ 2 capace de sampon cu 10 litri de apa si cu ajutorul unui burete sau a unei perii, intinzi pe masina. Se clateste si spuma astfel rezultata, iar in final se sterge caroseria cu o laveta moale.

Solutie pentru curatarea tapiteriei

Pe langa grija oferita aspectului exterior al autoturismului, este bine sa acorzi atentie si curateniei interioare. Iar pentru mentinerea unei tapiterii curate, este recomandata o solutie speciala care indeparteaza rapid si usor petele inestetice.

Solutiile destinate ingrijirii tapiteriei contin de regula un amestec de solventi si surfactanti care ajuta atat la eliminarea murdariei, cat si la protejarea fibrelor din tapiterie.

Aceasta solutie se aplica pur si simplu pe pata respectiva, se freaca cu putere, dupa care se clateste. Iar uscarea se face in mod foarte rapid.

Printre alte accesorii curatare auto care trebuie sa fie incluse in acest kit se numara lavetele, o perie pentru spalarea exterioara sau indepartarea rapida a prafului si o racleta. De asemenea, poti alege si o solutie pentru curatarea plasticului de pe bord, a volanului si a elementelor din jurul schimbatorului si a franei de mana, dar si un spray care la final sa le ofere un plus de luciu.

Iar ca masina ta sa aiba un miros cat mai placut, odorizantele auto care emana diverse parfumuri, nu trebuie sa lipseasca.

Acorda atentie ingrijirii masinii pentru ca modul in care aceasta arata iti poate influenta intr-o anumita masura starea de spirit. In momentul in care petreci timp in trafic si observi diverse urme inestetice sau gunoaie in masina, te poti incarca cu o energie negativa, pe care cu siguranta nu ti-o doresti.

Adaugă un comentariu