De ce să alegi o mașină hibrid

Dacă îți dorești o mașină mai prietenoasă cu mediul și cele electrice costă mult peste posibilitățile tale, mașinile hibrid sunt varianta cea mai potrivită. Acestea se adresează celor care conduc mult, mai ales prin oraș, și reprezintă cea mai bună metodă de a economisi bani pe carburanți, dar și pentru a polua cât mai puțin. 

 

De asemenea, dacă alegi o mașină hibrid vei avea de scos mai puțini bani din buzunar și pentru plata impozitului. Iată câteva motive pentru a alege o mașină hibrid și cele mai importante specificații:

Modul de funcționare eco

Motorul hibrid funcționează atât pe combustibil, cât și pe energie electrică. Motorul electric este activat din momentul plecării de pe loc până în jurul vitezei de 50 km/h, iar odată depășită această viteză, mașina trece pe motorul cu combustibil. La o viteză mare, constantă – de exemplu, pe autostradă – motorul cu benzină va face toată treaba și, în cazul anumitor modele, se va ocupa inclusiv de încărcarea motorului electric. În zonele aglomerate din orașe, unde cel mai mult timp îl petreci în trafic și conduci cu viteză redusă, mașina poate folosi doar motorul electric. În felul acesta, mașina ta va emana mult mai puține noxe, atât de prezente în atmosfera din orașele mari și mijlocii. În România, prețurile la carburanți se majorează în fiecare an, fapt care îi obligă pe șoferi să cheltuie tot mai mulți bani pe benzină sau motorină. Dacă folosești mașina cel mai des prin oraș și străbați distanțe însemnate, o hibridă te va ajuta să faci economii semnificative. Cu această ocazie, vei putea circula mai atent și mai sigur, încercând să respecți limita de viteză până la care motorul funcționează pe electric.

Preț mai avantajos

Dacă îți dorești o mașină care dăunează cât mai puțin mediului înconjurător, varianta cea mai simplă ar fi un autoturism electric. Prețurile, în acest caz, sunt destul de piperate, așa că rămâne să optezi pentru cealaltă variantă – mașina hibrid. Statul român oferă 20.000 de lei la achiziționarea unei mașini hibrid, însă doar pentru cele care nu depășesc o cantitate de 50 g/km de emisii de C02. Modelele de mașini hibrid se găsesc atât în varianta mică, dar și SUV. Acestea nu arată diferit față de mașinile pe combustibil, dar sunt incredibil de silențioase atunci când funcționează pe motorul electric. În funcție de marcă și model, un hibrid poate costa mai puțin decât un autoturism pe benzină sau motorină.

Întreținere de bază

O mașină hibrid poate avea o durată de viață de foarte mulți ani dacă este întreținută corect. Mulți oameni sunt reticenți când vine vorba de costurile care pot apărea la repararea unui hibrid sau în cazul în care bateria trebuie înlocuită. Într-adevăr, o baterie nouă te va obliga să cheltui în jur de 8.000 de lei, dar majoritatea constructorilor asigură o durată de viață foarte lungă a bateriilor – după depășirea a 300.000 km. În cazul altor defecțiuni care pot apărea pe parcurs, ai avantajul de a primi o garanție considerabilă din partea constructorului. Deoarece motorul cu combustibil se comportă aproape la fel ca orice alt motor, este important să îi faci reviziile la timp. Verificarea uleiului, de exemplu, este la fel de importantă și în cazul unei mașini hibrid. Aceste controale tehnice periodice pot fi și ele asigurate de constructor și pot fi efectuate periodic prin reprezentanța de la care ai achiziționat mașina. 

Avantajele unei mașini hibrid vor avea efect asupra cheltuielilor tale și asupra mediului. Aceste mașini sunt ideale dacă îți dorești să faci tranziția către mijloacele de transport eco. Dacă nu-ți permiți o mașină electrică sau nu ai găsit una pe placul tău, varietatea celor hibrid îți va oferi mai multe opțiuni. Fă-ți o idee despre schimbările bune pe care mașina le poate aduce în viața ta și împlinește-ți dorințele!

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu calculatordevenituri.ro

Adaugă un comentariu

Articole similare