TZ3 Corsa – Masina de curse care celebreaza 100 de ani de Alfa Romeo

Constructorul de caroserii italian Zagato a anuntat modelul care va celebra centenarul Alfa Romeo †TZ3 Corsa, oferind publicului si imagini spectaculoase cu acesta.

Alfa Romeo TZ3 Corsa este, practic, o masina de curse care va onora cei 100 de ani de istorie ai marcii italiene, marcata de victorii importante pe pistele de Formula 1, in cursele Mille Miglia sau in celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Sasiul monobloc al masinii va fi din fibra de carbon iar caroseria lucrata manual va fi din aluminiu, ajungandu-se astfel la o greutate totala de 850 kilograme. Masina va atinge o viteza maxima de peste 300 km/h si, pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h, ii vor trebui numai 3.5 secunde.

Dintre cei care au contribuit la acest proiect, pot fi amintiti genovezii de la OMP, care au furnizat o serie de accesorii, cum sunt scaunele din fibra de carbon, sau producatorul de anvelope Pirelli, care a echipat masina cu cele mai performante anvelope din gama Pirelli – Pzero.

Alfa Romeo TZ3 Corsa va fi prezentata anul acesta in cadrul Concursului de Eleganta Villa D’Este, patronat de Grupul BMW.

Sursa: Zagato.it
 

Adaugă un comentariu