Parcul auto din România a ajuns la peste 8,2 milioane vehicule

Piaţa automobilelor din România a crescut cu 7,4%, în 2018, la peste 8,2 milioane vehicule, dar infra­structura rutieră nu poate ţine pasul cu această creştere, se arată în studiul „Digital Auto Report al companiei de consultanţă şi audit Price­water­houseCoopers (PwC).

„Bucureştiul, cu circa 1,4 milioane de autoturisme înmatriculate oficial, la care se adaugă cele în tranzit, este de mulţi ani în topul celor mai con­gestionate oraşe din Europa, iar ni­velul parti­culelor în suspensie din aer este du­blu faţă de cel maxim recomandat de Orga­nizaţia Mondială a Sănătăţii. În acest context, sunt necesare soluţii noi de transport, o variantă fiind modelele de proprietate alternative, precum abonamentul, închirierea, car sharing, ride-hailing, ridesharing şi micro-mobility, a declarat Daniel Anghel, partener şi liderul serviciilor fiscale şi juridice al PwC România, citat de zf.ro.

Parcul auto al Europei va creşte cu circa 1,4% până în 2025, la 273 milioane de euro, de la 269 milioane de automobile în 2020. După această creştere, piaţa automobilelor va înregistra o scădere de 5,4% până în anul 2030, ca o urmare a dezvoltării platformelor de ridesharing. „În Europa, esti­mările arată că seg­mentul modelelor alter­native de pro­prietate va creşte de la o valoare de 33 mi­liarde de dolari în 2018, la 191 miliarde dolari în 2025 şi 393 miliarde de dolari în 2030. La nivel global, modelele alter­native de mobilitate vor ajunge să repre­zinte între 17 şi 28% din transportul cu vehicule la nivel global până în 2030, mai notează autorii studiului.

taguri
Adaugă un comentariu