Aceasta nu e o aniversare de 75 de ani a mărcii, ci una de 75 de ani de evoluție ultraperformantă. Doar vorbim de Porsche!

Sărbătorirea la Stuttgart a 75 de ani de la începuturile succesului Porsche a inclus și o frumoasă referire la viitor: dezvăluirea conceptului Porsche Vision 357. Nu a lipsit din cadrul festiv nici primul automobil al casei, ilustrul Porsche 356 No. 1 Roadster.

„75 de ani de existență a mărcii Porsche au fost marcați de spiritul de pionierat, pasiune și vise. Vom sărbătorim acest prilej împreună cu toți oamenii care sunt inspirați de vise', a spus Oliver Blume, Președintele Comitetului Executiv al Porsche AG. Festivitățile încep cu expoziția specială „Driven by Dreams – 75 de ani de mașini sport Porsche', care se va deschide pe 27 ianuarie în aula „DRIVE Volkswagen Group Forum' din Berlin și va rămâne deschisă până pe 10 septembrie 2023. Acolo, vizitatorii vor avea ocazia să afle despre viziunile și aventurile poveștii de succes Porsche și să facă o înregistrare a propriilor vise și valori folosind un modul digital.

Privire spre viitor, dar în prelungirea viziunii din trecut: conceptul Porsche Vision 357 este un omagiu adus înaintașului 356. Echipa Porsche a reușit să definească un design evocator și futurist deopotrivă, arătând o posibilă cale de abordare stilistică a mărcii pentru viitor. Ideea esențială din spatele acestui efort creativ reflectă interacțiunea dintre tradiție și inovație: cum ar putea arăta astăzi visul Ferry Porsche de a avea o mașină sport? Răspunsul a fost formulat acum în formă tridimensională, la scara 1:1.

„Prin Porsche Vision 357, am adus un cadou de zi de naștere foarte special. Conceptul subliniază importanța și potențialul ADN-ului de design bazat pe 356″, a spus Michael Mauer, vicepreședinte departamentului Style Porsche. „Studiul este o încercare de a combina în mod coerent trecutul, prezentul și viitorul. Proporțiile amintesc de modelul istoric, în timp ce detaliile tehnice trimit către perspectiva de viitor.'

Mai mult, avem aici de-a face cu un vehicul functional. Porsche Vision 357 a fost construit pe platforma tehnică a lui 718 Cayman GT4 RS, având motorizare de 500 CP. Așadar, să ne așteptăm și la o nouă generație a seriei de bază Porsche care să arate cam așa? Ar fi frumos.

Ulterior, Porsche își va continua festivitățile aniversare chiar lângă Stuttgart, la evenimentul Retro Classics. În perioada 23-26 februarie se desfășoară acolo cel mai important târg de cultură auto clasică. Apoi, pe 9 iunie, Muzeul Porsche din Stuttgart-Zuffenhausen va deschide apoi o amplă expoziție specială. Pe 10 și 11 iunie, Porsche Germania va marca aniversarea de 74 de ani la „Festivalul Viselor' de pe Hockenheimring. În incinta acestuia, la Porsche Experience Center, producătorul de mașini sport va expune istoria, prezentul și viitorul mărcii.

Adaugă un comentariu

Articole similare