Renault Clio IV aspira la suprematia clasei mici

A patra generatie a modelului va fi prezentata in septembrie la Salonul auto de la Paris si va intra in showroomuri din octombrie.

 Clio poarta adanc caracetristicile noului limbaj de design Renault introdus de Laurens van der Acker, cu sigla Renault proeminent si evidentiata pe un fond negru, stralucitor. Renault nu va produce decat o versiune in cinci portiere, manerele usilor din spate fiind integrate in spatele geamurilor laterale.

Noul model continua traditia de a oferi echipamente din zona superioara la un pret accesibil maselor. In acest caz, este vorba de sistemul multimedia on-line R-Link, disponibil optional, care face legatura dintre masina, sofer si lumea conectata. Acesta implica un ecran tactil cu diagonala de 7 inci, comanda vocala si, in premiera, o pagina de intampinare care poate fi personalizata in functie de preferintele utilizatorului. O alta premiera o constituie R-Link Store, primul magazin de aplicatii din lumea auto, care permite extinderea functionalitatii sistemului in functie de necesitati. 

La nivel mecanic, noutatile sunt motorizarile turbo din familia Energy. In premiera, avem primul motor cu trei cilindri pe benzina al lui Renault, TCe 90, de 0,9 litri/90 CP, echipat cu sistem start&stop pentru un consum de numai 4,3 l/100 km in cazul versiunii optimizate „eco2“, cu etajare lunga a cutiei de viteze. Noul diesel 1.5 dCi Energy de 90 CP ofera acum un cuplu mai mare, de 220 Nm, si acesta urmand sa fie disponibil in versiune eco2, cu un consum mediu de numai 3,2 l/100 km. De anul viitor acestor unitati li se va alatura motorul de 1,2 litri turbo de 120 CP, cuplat cu o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj cu sase rapoarte (EDC). Aceasta va putea fi comanata, ultrerior, si impreuna cu motorizarea diesel.

Adaugă un comentariu