Înlocuirea amortizoarelor – Pentru un drum cu adevărat lin!

Mai întâi pierzi ulei, iar după aceea urmează o amortizare din ce în ce mai slabă. Schimbă-le urgent!

Cu siguranță au fost cazuri când ai afirmat că un automobil se balansează precum o barcă. În cele mai multe dintre aceste cazuri, vorbim despre probleme apărute la amortizoare. Pentru început apar scurgeri minore de ulei, iar mai apoi, amortizoarele cedează treptat. Există foarte puține cazuri când acest ansamblu se defectează instantaneu.

Pentru a evita problemele majore, specialiștii recomandă o verificare amănunțită a amortizoarelor la 80.000 de kilometri, iar dacă totul se prezintă în regulă, poți merge în service o dată la 20.000 de kilometri. Ai putea spune că o problemă cu amortizoarele te deranjează doar pentru faptul că vei fi zgâlțâit ceva mai mult, însă lucrurile nu stau chiar așa. Odată ce amortizoarele își pierd din proprietăți, mașina va începe să piardă contactul cu solul la denivelările mari, distanța de frânare crește, manevrabilitatea se reduce, iar riscul de apariție al fenomenului de acvaplanare crește.

Singura soluție aplicabilă în acest caz este înlocuirea amortizoarelor.  Dacă ești suficient de experimentat, poți face asta chiar tu, însă nu uita că trebuie să schimbi ambele amortizoare de pe puntea în cauză.

 

Cum înlocuiești amortizoarele

1. După ce ai dat roata jos poți inspecta mai ușor amortizorul. Este momentul perfect pentru o verificare vizuală a discurilor.

2. Cheie, cric și ciocan. Acestea sunt uneltele de bază de care vei avea nevoie pentru început, ca să poți ajunge la amortizor.

3. Utilizează un cric rezistent, în care poți avea încredere că va susține mașina pe durata întregii operațiuni.

4. Cu ajutorul cheii de impact pneumatice se desfac conexiunile superioare ale suspensiei. Utilizarea necesită experiență.

5. Un bolț face legătura dintre axă și ochiul amortizorului. În momentul compresiei, poți roti brațul amortizorului.

6. După înlăturarea vechiului amortizor, cel nou este ușor de montat. Tamponul de culoare galbenă are un rol extrem de important.

Să rămâi complet fără amortizoare nu este o experiență pe care să ți-o dorești. Când observi că acestea dau semne de oboseală, nu ezita să mergi la un service să le
înlocuiești. Poți face acest lucru chiar și tu, dar doar dacă ești foarte priceput.

Adaugă un comentariu