Revista AUTO BILD nr. 12 din 9 iunie 2016

Îți urăm bun venit în era digitală a noului Volkswagen Golf! În mai puțin de o lună va fi prezentată o versiune restilizată a popularului hatchback german, care va aduce un interior complet schimbat, cu ecran de 9,5 inchi și comenzi prin gesturi!

Expansiunea gamei Volvo continuă. După navele-amiral S90 și V90, suedezii pregătesc acun un corssover de clasă compactă, denumit XC40. Care sunt atuurile acestuia și când îl vom vedea în showroomuri – răspunsurile le veți găsi în revistă!

Știați că Opel și Peugeot vor avea un copil împreună? Nu, nu este o glumă, pentru că viitoarea generație 3008, care va lua forma unui SUV, este dezvoltată pe o platformă franco-germană. În viitor vom vedea și un nou Meriva, dar posibil și alte noi modele compacte în gamele celor două mărci.

Opel Zafira și BMW Seria 3 GT au trecut pe la estetician! Cele două modele germane au primit o restilizare menită să le vitalizeze atractivitatea, care nu se rezumă doar la modificări ale designului, ci și la introducerea de noi tehnologii de ultimă oră.

Ați văzut conceptul BMW 2002 Hommage pe care bavarezii l-au prezentat în acest an la Villa d`Este? Nu ne-am putut abține și l-am așezat lângă strămoșul lui legendar, analizând în detaliu dacă legătura dintre cele două este mai mult decât una spirituală. Concluziile sunt surprinzătoare!

Audi A3 cu numai trei cilindri? Și încă ce bine merge! Cristi Agatie a fost în Germania pentru a conduce versiunea restilizată a compactei premium, iar veștile sunt cât se poate de îmbucurătoare.

Același Cristi Agatie a fost și pe circuitul de la Adâncata pentru a testa noul Focus RS (iar pentru asta aveți toate motivele să-l invidiați). Cică mașina asta merge atât de bine încât te face să te simți Ken Block de fiecare dată când forțezi limitele pe viraje. Explicațiile redactorului nostru le puteți găsi în articolul din revistă.

Între timp, Cornel Șocariciu a testat în Ungaria noul Suzuki Baleno, modelul cu care japonezii speră să se impună în clasa mică. Cu un preț atractiv, mult spațiu și un pachet tehnologic amplu, micul hatchback vrea să rivalizeze modelele consacrate ale constructorilor europeni.

Automată sau manuală – aceasta este întrebarea! Iar pentru a răspunde, am adus laolaltă 10 perechi de modele din toate clasele, dotate cu cele două tipuri de transmisii, pentru a vedea care oferă cel mai bun compromis. Iată candidații: Audi A4, BMW Seria 3, Honda Jazz, Kia Sportage, Mazda CX-3, Mercedes-Benz Clasa A, MINI, smart forfour, Toyota GT86 și  VW Touran!

Tu știi să-ți curăța corect mașina? În rubrica practic am detaliat cum se face o spălare ca la carte în zece pași.

Subiectul second-hand din acest număr este Mazda 2, un model de încredere care poate fi achiziționat de la numai 4.000 de euro.

Încheiem cu o frumoasă poveste despre era nebună a designului Opel, când germanii și-au creat un centru dedicat frumuseții automobilistice. Așa s-a născut celebrul Opel GT, plus multe alte concepte futuristice care au sedus publicul saloanelor auto din anii `60-`70.

 

 

 

 

Adaugă un comentariu