„1924. Anul care l-a creat pe Hitler”, de Peter Ross Range | RECOMANDARE DE CARTE

DE LUNI, 19 AUGUST, LA PUNCTELE DE DIFUZARE A PRESEI, LA 19,99 LEI 

Înainte de venirea la putere a lui Hitler în Germania, a existat un an 1924. Acesta a fost anul transformării finale a lui Hitler în autoproclamatul salvator și în conducătorul infailibil care avea să interpreteze și să distorsioneze tradițiile istorice germane pentru a-și susține viziunea despre cel de-al Treilea Reich. Tot ce va urma – adunările și revoltele, punerea în practică a unei idei malefice catastrofale – se va cristaliza într-un singur an definitoriu.

1924 a fost anul pe care Hitler și l-a petrecut departe de societate, în închisoare, înconjurat de ceilalți conspiratori, autori ai eșuatului Puci de la berărie. A fost un an în care a citit și a scris mult, un an al discursurilor în sala de judecată și al unui proces pentru trădare, un an de plimbări prin curtea închisorii, declamându-și ideologia, în timp ce lucra cu înfrigurare la cartea care avea să-i devină manifest: Mein Kampf.

Descriptivă și plină de informații importante, relatarea lui Range este, poate, cea mai importantă despre aceasta perioadă critică din biografia lui Hitler. Booklist

Adaugă un comentariu