Chirie Timișoara – care este cel mai bun cartier în care să te muți

Majoritatea celor care caută chirie în Timișoara sunt studenți. Dar există doritori și printre cei care rămân în orașul de pe Bega după terminarea studiilor sau care acceptă oferte de muncă avantajoase. Așadar, chiar dacă nu dispun de sume foarte mari pentru chirie în Timișoara, nici nu le este indiferentă zona în care urmează să locuiască pe termen lung.

Timișoara este al treilea oraș ca mărime din România, după București și Iași. Și este unul dintre cele mai importante centre culturale și universitare din țară. Mai mult, orașul și-a căpătat renume și pentru locurile de muncă bine plătite. Așa se face că există un număr tot mai mare de doritori să se mute în capitala Banatului. Iar alegerea zonei de locuit nu este foarte ușoară.

Cum alegi unde să stai cu chirie în Timișoara

Pentru că a sta cu chirie în Timișoara este o investiție pe termen lung, trebuie să iei în considerare câteva criterii atunci când cauți locuințe de închiriat. Faptul că prețul este mic nu oferă și garanții. Este importantă și siguranța pe care ți-o oferă zona în care vei locui. La fel de important este să ai acces ușor la puncte de interes și transport în comun. Și nu ar fi rău să beneficiezi și de spații verzi, de liniște și de vecini buni. Una dintre zonele preferate de cei care stau cu chirie în Timișoara este cartierul Medicină. Și asta pentru că este ușor accesibil, curat, liniștit, sigur, cu multe facilități. Și Cartierul Bancar se bucură de o bună reputație, la fel ca și Bucovina. Dar nu trebuie să te ferești nici de cartoere precum Soarelui sau Tipografilor, apreciate pentru spațiile de relaxare.

Condiții bune, prețuri mai mici

Ții seama doar de costul chiriei? Greșești. Este foarte important ca și cheltuielile cotidiene să rămână la preț mai scăzut. Degeaba plătești chirie mică, dacă ești nevoit să cheltui sume mari pe utilități, pe plata bunurilor și serviciilor, pe alimente și obiecte de uz personal. Așadar, este foarte important să analizezi în ansamblu costurile traiului cu chirie în Timișoara. Iar localnicii consideră că cel mai avantajos din punct de vedere financiar este să locuiești în cartiere precum Centrul Bancar, Bogdăneștilor sau Piața Libertății. În funcție de ceea ce-ți dorești, trebuie să mai ții cont și de faptul că un cartier mai ieftin poate să nu îți ofere acces la alte beneficii. Căci nimic nu e mai important decât ca zona în care locuiești să se potrivească cu stilul tău de viață și să corespundă nevoilor tale.

Adaugă un comentariu