Coronavirusul l-a afectat și pe Elon Musk. Află câți bani a pierdut patronul Tesla din cauza COVID-19

Elon Musk a postat un mesaj șocant pe rețelele de socializare legat de coronavirus, unde este urmărit de peste 31 de milioane de oameni. Patronul Tesla nu are studii medicale, dar cu toate acestea nu s-a arătat foarte îngrijorat de pandemia de COVID-19. Afacerile i-au fost totuși grav afectate în această perioadă. 

Elon Musk, pierderi masive în ultima lună

În urmă cu o lună, Elon Musk dansa de bucurie, după ce Tesla anunța că a vândut un milion de mașini. Situația s-a schimbat radical, iar în prezent compania americană a înregistrat pierderi de aproape 7 miliarde de dolari. Elon Musk a postat un mesaj pe Twitter care i-a înfuriat pe mulți dintre urmăritorii săi. „Panica provocată de coronavirus este o prostie’, a scris patronul Tesla. 

 

Noul coronavirus a afectat și Statele Unite ale Americii, iar în nordul Californiei, unde se află sediul producătorului de mașini electrice, s-au înregistrat aproximativ 70 de cazuri. 

Tesla se pregătește să livreze noul Model Y

Noul SUV electric de la Tesla, Model Y, va fi livrat la clienții din SUA între 15 și 30 martie. Predecesorul său, Tesla Model X, a fost unul dintre cele mai de succes SUV-uri electrice și este de așteptat ca prețul său pe piața second hand să scadă în următoarea perioadă. Tesla Model X a fost primul SUV care poate accelera de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde.

 

De asemenea este considerată drept una dintre cele mai sigure masini electrice din lume. A obținut 5 stele la testele Euro NCAP: 98% la capitolul protecției pentru pasagerii adulți, 81% pentru protecția copiilor, 72% pentru protecția pietonilor și 94% în dreptul sistemelor de siguranță. 

 

Noul Model Y are performanțe asemănătoare, dar va intra pe piața europeană abia de anul viitor. Va fi disponibil în trei versiuni, iar prețul de pornire va fi de 58.000 de euro. Tesla Model Y oferă o autonomie de până la 540 de kilometri. 

În plină criză, Tesla se extinde

Elon Musk nu s-a speriat de pierderile din ultima vreme și are de gând să deschidă o fabrică gigant, din câte se pare în Nashville. Aceasta va produce exclusiv Model Y și Cybertruck. Prima astfel de fabrică a fost deschisă în Reno, în 2014, și are o suprafață de aproape 180.000 de metri pătrați. 

 

De asemenea, Tesla a lansat deja pe piața din China și o băutură alcoolică, ce se pare că are destul succes. 

 

Sursa foto: unsplash.com/David von Diemar

Adaugă un comentariu