Cum iti pregatesti masina pentru detailing-ul auto la care te-ai programat?

O data sau de doua ori pe an masina ta are nevoie de un detailing auto profesionist.

Interiorul si exteriorul autovehiculului se vor murdari destul de repede, in interior vor aparea si mirosurile neplacute. Pe ansamblu masina nu va mai arata la fel de bine ca in prima zi de rulare. Detailing-ul auto executat cu regularitate poate prelungi viata autoturismului, ii poate creste valoarea de vanzare, condusul va fi mai placut, indiferent de destinatia la care alegi sa mergi. Plus ca vei avea si o masina care arata foarte bine si este pregatita oricand sa te copleseasca si sa te cuprinda, indiferent de numarul de kilometrii parcursi.

De ce ai nevoie de pregatire?

Pregatirea pentru detailing-ul auto este o parte importanta a intregului proces de detailing. Daca vei lasa masina la atelier exact asa cum este ea dupa ce ai mers prin oras sau intre orase s-ar putea ca detailing-ul auto sa nu aiba rezultatele dorite. Intotdeauna este bine sa pregatesti cu atentia masina pentru o curatare minutioasa, asa cum este cea efectuata in timpul procesului de detailing auto.

De ce e necesar sa pregatesti masina de detailing? Pentru ca iti vei arata respectul fata de munca celor care se ocupa de detailing, pentru ca le vei simplifica munca cu suficient. Vei castiga timp pentru masina ta in acest fel, vei avea o interventie cu rezultate mai bune iar personalul calificat se va putea ocupa de alte lucruri importante pentru masina ta.

Etapele pregatirii pentru detailing auto

Nu e dificil sa iti pregatesti masina pentru detailing, trebuie doar sa fii atent la cateva aspecte importante. Sunt lucruri banale, logice, usor de pus in practica de catre oricine si nu iti iau foarte mult timp sa le duci la indeplinire. Iti rezervi cateva minute sa faci o curatenie generala prin masina si ai rezolvat rapid problema.

Poti sa te ocupi de pregatirea masinii pentru detailing in weekend, cu o zi inainte, sau oricand ai ceva timp la dispozitie si vrei sa ai o masina gata sa fie lasata pe mana specialistilor de la firma de detailing auto.

1. Gandeste-te mai intai la ce iti doresti de la detailing-ul auto. Detailing-ul auto are doua etape mai importante, curatare la interior si prelucrare / polishare la exterior, pe langa altele pe care le poti solicita, daca apar in oferta de servicii. Va trebui sa te uiti la masina si sa vezi unde e nevoie de interventia echipei de specialisti. Vrei sa vinzi masina si ai nevoie de ea sa arate cat mai bine? Are doar exteriorul deteriorat iar interiorul este impecabil? Ai interiorul murdar si exteriorul arata bine si e intretinut?

Daca nu ai un raspuns clar in minte poti merge cu masina la atelierul care ofera servicii de detailing auto si echipa de profesionisti iti va spune imediat ce poti face pentru a avea o masina care arata excelent.

2. Planifica din timp vizita la atelier si incearca sa iti faci timp pentru a duce masina acolo. Atelierele care executa detailing auto de calitate sunt destul de ocupate mai tot timpul si de aceea ar fi ideal sa programezi vizita acolo din timp. O poti face personal, telefonic sau prin mijloace electronice. Te asiguri in acest mod ca ai acces la cel mai bun interval de timp si poti sa ai garantia unui detailing auto de calitate, executat fara graba.

Un alt aspect important este legat de lasarea masinii la atelier. Daca esti prea ocupat si nu ai timp sa ajungi la atelier ar fi bine sa desemnezi pe cineva care sa o duca acolo sau sa o lasi din timp si sa folosesti alta masina pentru deplasari. De regula poti sa iti lasi masina pentru detailing auto cand nu mai ai nevoie de ea, in timpul concediilor, cand pleci in strainatate si nu mergi cu masina ta. Un detailing auto va putea fi executat si atunci cand masina va fi supusa vanzarii sau de inchirierii, cazuri in care interiorul si exteriorul vor fi impecabile pentru a putea ajunge la rezultatul dorit, adica vanzarea sau inchirierea, in cel mai scurt timp.

Curatare si evitarea expunerii directe la caldura

3. Curata masina cum poti inainte de a merge cu ea pentru detailing auto. Curatarea amanuntita din timpul detailing-ului auto va fi ingreunata daca nu ai grija de masina inainte de a ajunge in atelier. Poti sa arunci toate pungile sau hartiile ramase prin masina, sa golesti toate zonele unde mai depozitezi jucarii, servetele sau alte obiecte inutile. Tot ce se afla prin torpedou sau prin alte compartimente, buzunarase trebuie sa dispara.

Dupa ce te-ai asigurat ca nu mai ai nimic uitat prin interior sau printre scaune poti trece la urmatoarea etapa, spalarea masinii. Da, detailing-ul auto va curata si exteriorul masinii, insa nu strica sa speli putin masina, chiar si superficial, pentru a castiga timpul echipei de experti in detailing in favoarea executarii operatiunilor cu adevarat importante.

Nu spune nimeni sa mergi cu ea la curatatoria auto, o poti sterge si spala rapid si singur. O clatesti cu niste apa curata sub presiune, o stergi cu o carpa uscata si ai terminat. Va fi mult mai usor sa ai un detailing auto ca la carte daca ai deja o masina partial pregatita.

Fara lucruri personale in masina si o lista de intrebari

4. Scoate din masina toate lucrurile personale, scaunele pentru copii, goleste portbagajul. In procesul de detailing auto se vor folosi si aspiratoare profesionale si se va interveni in fiecare coltisor al masinii. Asa ca ar fi bine sa tii cont de acest lucru si sa simplifici cat de mult poti munca echipei. Inainte sa ajungi la atelier fii sigur ca nu ai uitat nimic personal in masina, indiferent cat de mare sau de mic este. Daca ai avut in masina si micuti ar fi bine sa scoti scaunele de copil si sa lasi scaunele masinii libere, pentru o curatare cat mai buna si mai simpla.

Foarte important este sa te asiguri ca nu ai nimic uitat nici in portabagaj. Si acolo se va actiona cu aspiratoare, cu substante de curatare, asa ca ar fi ideal ca personalul atelierului sa nu piarda timpul cu indepartarea unor lucruri.

5. Intreaba inainte sa duci masina la un atelier pentru detailing auto tot ce ai vrea sa stii despre proces. In cadrul unui detailing auto se vor utiliza mai multe tehnologii, substante, metode de curatare. In functie de materialele din exteriorul masinii si din interior se vor alege cele mai bune variante. E bine sa intrebi despre toate lucrurile neclare pe care le ai vis-a-vis de detailing pentru a sti ce asteptari sa ai de la intreaga operatiune.

Si ca sa nu omiti nimic ar fi de preferat sa iti faci o lista de acasa cu toate intrebarile necesare, sa te documentezi putin despre operatiunea de detailing si sa porti discutii cu firma avand „temele’ facute. Vei gasi mereu specialisti in detailing care sa te lamureasca si sa iti exemplifice orice fel de operatiune pe care o vor executa. Pe site-uri ai si portofolii cu masinile care au fost supuse unei operatiuni de detailing auto, poze, filmulete pentru a vedea in ce fel va arata masina dupa detailing. Asa vei fi lamurit pe deplin de la inceput in privinta detailing-ului auto profesional si nu vei avea nicio surpriza.

Stabileste bugetul de care ai nevoie pentru detailing auto si ia-ti masuri de siguranta

6. Analizeaza masina si vezi care sunt zonele cu probleme, zonele unde vei putea sa vezi diferente reale intre starea de dinainte de detailing si dupa. Calitatea unui detailing se poate verifica foarte simplu printr-o analiza rapida a masinii dupa ce a trecut prin toate operatiunile din atelierul de detailing. Asta inseamna ca vei putea sa iti dai seama cat de bine si-au facut treaba specialistii din detailing daca iti iei niste puncte de reper si le revezi dupa ce primesti masina. Vei fi multumit sa vezi ca nu vei mai avea zgarieturi, vopseaua arata ca noua, toate materialele de la anumite piese componente, cauciucuri, piele sau plastic arata impecabil;

E recomandat sa ai astfel de zone de reper si pentru a putea verifica seriozitatea firmelor de detailing si calitatea serviciilor oferite. Chiar daca primesti asigurari verbale si ai si exemple de la alti prieteni care au facut detailing tot acolo, pentru linistea ta ar fi excelent daca ai cauta aceste zone si le-ai retine aspectul de dinainte de detailing.

7. Discuta cu echipa de specialisti despre bugetul alocat detailing-ului auto. Intr-un detailing intra mai multe etape de executie iar fiecare interventie costa. Preturile finale depind de ofertarea atelierului la care mergi cu masina pentru detailing, dar si de numarul de operatiuni pe care le vrei executate.

Ca sa nu ai surprize la final poti intreba din timp cat costa fiecare etapa de curatare, ce implica si cum se calculeaza preturile finale. Doar asa stii la ce sa te astepti si ai intotdeauna un buget fix pe care il poti planifica. Iti poti alege ce oferte doresti de la orice atelier care se ocupa de detailing auto caci concurenta exista, pachetele sunt complete de multe ori, asa ca nu iti mai ramane decat sa alegi un atelier si sa lasi masina pe mana specialistilor.

Pentru mai multe detalii / informatii, va recomandam sa accesati https://www.highclassdetailing.ro/

Adaugă un comentariu