(P) NBTRADE.ro | Totul despre receptorul GPS RTK de precizie

Ştim cu toţii că lumea este într-o continuă dezvoltare, iar tehnologia se află în fruntea listei pentru foarte mulţi investitori, cercetători şi inventatori. De ce iubim cu toţii tehnologia? În primul rând pentru că aceasta reuşeşte să ne facă viaţa mult mai uşoară şi mult mai frumoasă. Dar, bineînţeles că tehnologia aduce în viaţa multora dintre noi o mulţime de alte avantaje, iar în cazul altora aceasta reuşeşte să aducă şi economii substanţiale. Dar termenul tehnologie cuprinde în ziua de astăzi un domeniu din ce în ce mai amplu atât de mijloace, procese și idei, cât şi de instrumente și mașini. Iar precizia, mai precis dezvoltarea, rafinarea şi îmbunătăţirea acestui concept, este în continuare cap de lista pentru foarte mulţi inovatori.

Ce este un GPS RTK de precizie?
GPS RTK este un receptor care are capacitatea de a prelua semnalele normale provenite de la sistemele globale de navigaţie prin satelit împreună cu un flux de corecţie pentru a obţine şi a indica o precizie poziţională de 1 cm. Astfel de echipamente sunt disponibile pe https://www.nbtrade.ro/gps-rtk/gps-rtk-de-precizie/.

Este important de menţionat şi reţinut şi faptul că RTK înseamnă Real-Time Kinematic. Iar dacă la început această tehnologie era disponibilă doar pentru anumite industrii, din cauza preţului exorbitant, în ziua de astăzi, datorită apariţiei Bluetooth RTK, preţul a scăzut foarte mult şi tehnologia este mult mai accesibilă. Prin urmare, tehnologia GPS RTK este des întâlnită în drone, mașini, avioane, bărci și multe altele.

Dacă în urmă cu câţiva ani, sistemul global de navigaţie prin satelit, putea indica poziţia cu o precizie de 2 – 4 metri, în ziua de astăzi, cu ajutorul unui GPS RTK poziţia poate fi indicată cu o precizie de 2 – 4 cm. O diferenţă care nu poate fi deloc ignorată, nu-i aşa? Ei bine, această diferenţă se datorează, în principal, proceselor tehnologice moderne, iar utilizatorii din ziua de astăzi, apreciază mult mai mult această precizie.

Nu credem că mai trebuie să menţionăm faptul că tehnologia uşurează viaţa tuturor, însă dorim să îţi povestim puţin despre cum se identica o locaţie înainte de GPS RTK.
Înainte de apariţia şi folosirea receptoarelor RTK, locaţia era identificată manual. Lucru care încetinea semnalul şi oferea o precizie destul de redusă, de ce? Pentru că receptorii măsurau timpul necesar unui semnal pentru a călători de la receptor la satelit, prin ionosferă şi atmosferă. Dar de când a fost introdus şi folosit sistemul GPS RTK lucrurile s-au simplificat, căci automatizarea a fost adoptată cu uşurinţă de public tocmai pentru că uşurează viaţa şi reduce din volumul de muncă, dar şi pentru faptul că tehnologia este mult mai uşor de gestionat. Mai mult decât atât, precizia poziţiei este infinit mai bine determinată.

Cum funcţionează un GPS RTK?
Aşa cum îţi spuneam şi puţin mai devreme un GPS RTK de precizie foloseşte tehnica Real Time Kinematic, o tehnică ce utilizează o gamă bazată pe purtător şi care oferă intervale şi, mai apoi, poziţii mult mai precise decât cele disponibile prin poziţionarea baza pe cod.

Un GPS RTK are în componenţa sa două receptoare numite staţie de bază şi, respectiv: rover. Dacă unul rămâne static şi are sarcina de a rămâne aşa şi de a de trimite date corecte receptorului Rover, celălalt are libertate de mişcare şi are sarcina de a calcula distanţa folosind datele primite, dar şi de a produce o poziţie exactă de centimetri. Este important de menţionat faptul că o bază poată fi conectată la un număr de rover-uri doar dacă setarea de ieşire a bazei corespunde cu setările de intrare ale rover-ului. Mai multe informaţii despre cum funcţionează un sistem GPS RTK vei găsi şi pe nbtrade.ro.

De ce este atât de folositor sistemul GPS RTK?
Ei bine, funcţia de bază a acestui echipament este acea de a elimina complet erorile şi de a reduce considerabil inexactităţile. Acest lucru este posibil datorită staţiei de bază.

Topografia este o ramură a ştiinţelor măsurătorilor terestre. Topografia se ocupă cu efectuarea măsurătorilor asupra mai multor suprafeţe, precum şi cu analiza instrumentarului și a aparaturii necesare desfășurării acestui tip de activitate. Rezultatele acestei ramuri se concretizează prin realizarea hărţilor, planurilor topografice etc.

Astfel, cercetările topografice efectuate pentru a identifica şi a mapa conturul oricărei părţi de teren, ori a oricărui lucru care se situează deasupra ori sub pământ, spre exemplu: clădiri, drumuri, vegetaţie şi aşa mai departe sunt mult mai exacte daca se foloseşte un GPS Topografic.

Industria constituţiilor au nevoie de datele furnizate de un GPS topografic tocmai pentru a determina care este locul potrivit pentru amplasarea unei clădiri. Pentru că aceste datele îi ajută să afle raportul dintre zona respectivă şi drumurile din zonă, dar şi alte informaţii esenţiale. Prin urmare, toţi cei care doresc să construiască o clădire într-o anumită zonă, ori să asfalteze un drum, au nevoie de un GPS Topografic. De ce? Pentru că acurateţea informaţiilor rezultate în urma măsurătorilor efectuate de acesta, contribuie la economisirea timpului, dar şi a banilor încă din timul proiectării.

Un echipament GPS RTK de precizie îţi poate oferi toate informaţiile necesare, cu o precizie excelentă, tocmai pentru că sarcinile tale să fie mult mai uşor de realizat, căci acesta este echipat cu tehnologie modernă.

Alege să îţi uşurezi munca şi, în acelaşi timp, să achiziţionezi echipamente moderne care reuşesc pe lângă oferirea unor informaţii precise, să te ajute să economiseşti şi bani. Dacă ai nevoie de un echipament care să îţi ofere informaţii precise, atunci cu siguranţă ai nevoie de un GPS RTK.

Adaugă un comentariu