Nu acorzi prioritate pietonilor și nu conduci în halat de baie – cele mai bizare legi auto din lume

A conduce în altă țară poate fi o experiență stresantă, mai ales când te afli pe partea dreaptă a mașinii și conduci pe partea stângă a drumului. De asemenea, sunt câteva locuri în lume în care legile auto sunt destul de bizare; de aceea, ar fi bine să cunoști regulile odată ce pleci din țară.

 

Dacă vrei să îți petreci vacanța într-o țară din Asia ori America sau călătorești în interes de serviciu și te deplasezi mai ușor dacă închiriezi o mașină, trebuie să iei în calcul mai multe aspecte. În primul rând, trebuie să alegi un autovehicul sigur, precum Nissan, care a obținut mereu rezultate bune la testele Euro NCAP, care stabilesc care sunt automobilele care oferă cea mai mare siguranță în trafic. De asemenea, nu este suficient să mergi la service și să verifici funcționalitatea mașinii înainte de a pleca la un drum lung prin Europa. De fiecare dată când trebuie să conduci în alte țări, este important să te documentezi și în privința legilor auto din diferite zone ale lumii. 

 

Îți prezentăm, în rândurile ce urmează, câteva dintre cele mai bizare legi auto din lume: 

Asia

În Japonia, nu trebuie să te grăbești când sunt condiții meteorologice nefavorabile. Regulile spun că este interzis să stropești cu apă sau noroi pietoni. Deși aceasta este o regulă nescrisă, dar de bun simț în toate țările lumii, nu se respectă peste tot la fel cum se respectă în Japonia. 

 

În China, în special în Beijing, este interzis să oprești mașina la trecerile de pietoni. Cei care fac acest lucru riscă amendă. În capitala Chinei, este recomandat doar să încetinești în apropierea trecerilor de pietoni.

 

În Manila, capitala Filipinelor, nu ai voie să pleci cu mașina de acasă în zilele de luni, dacă numărul de înmatriculare al vehiculului se termină în 1 sau 2.

Statele Unite ale Americii

Multe dintre cele mai bizare legi auto sunt în America, cu precădere în California.

 

Astfel, în California este interzis să sari dintr-o mașină care circulă cu 65 de kilometri pe oră, să ștergi sau să lustruiești mașina cu lenjerie folosită (această regulă se aplică mai ales în San Francisco), iar femeile nu au voie să conducă îmbrăcate în halat de baie. De asemenea, este interzis să dormi pe drum sau să împuști un animal în timp de te afli în autovehicul.

 

Totodată, în Alaska nu ai voie să legi un câine pe capota mașinii, iar în Massachusetts este ilegal să conduci cu o gorilă pe bancheta din spate. În Kentucky, nu ai voie să îți lași animalul de companie să „molesteze autovehiculul, iar în Montana, nu ai voie să lași o oaie nesupravegheată în camion.

 

În Alabama, este ilegal să conduci legat la ochi, dar, este permis să intri pe sensul greșit al unei străzi cu sens unic, cât timp ai atașată o lanternă în fața vehiculului.

 

Este împotriva legii din Oklahoma să citești o carte de benzi desenate în timp ce conduci, iar în Michigan, nu ai voie să stai în mijlocul drumului pentru a citi ziarul.

 

În Denver, Colorado, este ilegal să conduci o mașină neagră duminica, iar în Ohio, nu poți trece de mai mult de 100 de ori consecutiv prin centrul orașului.

Europa

Nici Europa nu face excepție de la regulile rutiere ciudate. De exemplu, în Moscova, capitala Rusiei, poți fi amendat dacă circuli cu o mașină murdară, în timp ce, în Elveția, nu ai voie să îți speri mașina duminica.

 

În Danemarca, legea prevede că trebuie să verifici să nu fie copii sub mașină înainte să pleci la drum, iar în Cipru, este ilegal să mănânci sau să bei în timp ce conduci.

Africa și Orientul Mijlociu

Cea mai bizară situație se întâlnește în Arabia Saudită, care este singura țară în care femeile nu au voie să conducă, dar au dreptul să dețină o mașină.

 

De asemenea, în Africa de Sud, ești obligat să cedezi trecerea animalelor, altfel poți primi amenzi usturătoare.

 

Așadar, dacă pleci la drum, documentează-te cu privire la codul rutier din țara în care ajungi și condu prudent.

 

(P) Material publicitar

Sursă foto: Den Rozhnovsky/ Shutterstock

Adaugă un comentariu