(P) 3 sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei auto

Mașinile se pot defect din diferite cauze. Una dintre cele mai neplăcute probleme la mașină este ca bateria auto să te lase chiar când ai mai mare nevoie de ea. Acest consumabil al mașinii are o durată de viață până la 5 ani, dar aceasta poate fi prelungită, dacă bateria auto este întreținută cum trebuie. Întreținerea și verificarea bateriei trebuie făcută regulat, mai ales în anotimpurile friguroase. Dacă vrei ignora modul de îngrijire al bateriei auto, se poate întâmpla să rămâi cu mașina în parcare. Iată care sunt sfaturile recomandate de specialiștii pentru a evita problemele la bateria mașinii.

Întreținerea bateriei auto

Curățarea bateriei este foarte importantă. Deși ai ignorat acest aspect până acum, acest lucru poate prelungi durata de viață a bateriei auto. Odată pusă în funcțiune bateria este expusă murdăriei care duce la coroziunea cablurilor, iar durata de viață scade. Pentru a evita acest lucru, încearcă să cureți bornele bateriei cu o perie de sârmă la un anumit interval de timp. Nu uita că este esențial să nu folosești apă la curățarea bateriei de la mașină.

Conduita generală

De asemenea, stilul de condus poate influența durata de viață a bateriei. Astfel, sunt recomandate următoarele indicații:

-evită plimbările scurte și dese (specialiștii avertizează că pentru a încărca la un nivel optim acumulatorul auto, trebuie să mergi cu mașina o distanță suficient de mare astfel încât bateria să se încarce);

-deconectează bateria (dacă îți propui să nu folosești mașina o perioadă lungă de timp, este recomandat să deconectezi bateria mașinii, pentru a nu te trezi cu aceasta descărcată de tot. Trebuie să știi anumite echipamente, precum sistemul de alarmă consumă energie chiar și când mașina nu are motorul pornit);

-folosirea consumatorilor de curent (nu este indicat să ai porniți toți consumatorii de curent: radio, climă, faruri, dezghețare, dezaburire, înainte de a porni motorul);

-nu lăsa acumulatorul să se descarce complet (principala cauza a descărcării complete a bateriei este faptul că unul dintre consumatorii de curent rămâne pornit. Astfel, farurile sau clima lăsate pornite sunt suficiente pentru a descărca bateria auto până a doua zi dimineața. Repetarea acestui lucru poate duce în timp la defectarea definitivă a bateriei auto).

Verificări periodice

Un alt mod prin care poți prelungi durata de viață a bateriei auto de la mașina ta este verificarea acesteia la un anumit interval de timp. Această verificare are rolul de anticipa anumite probleme ale bateriei auto. Astfel, nivelul acidului din baterie trebuie verificat periodic. Dacă nivelul acidului este scăzut, trebuie să completezi cu apă distilată, pentru buna funcționare a bateriei. Dacă nu faci acest lucru la timp, vei fi în situația de a cumpăra o bateriei nouă mult mai devreme. De asemenea, vizitele regulate la service sunt recomandate în sezonul rece. Pentru a preîntâmpina orice problema la mașina ta, specialiștii recomandă vizite lunare la service.

În concluzie, pentru a prelungi durata de viață a bateriei auto, trebuie să fii atent la îngrijirea acestuia, la conduita de condus și să faci verificările necesare la timpul lor. Totuși, dacă nu vei reuși să ții cont de aceste sfaturi, va fi cazul să îți cauți o nouă baterie pentru mașină. Dacă timpul nu îți permite, poți să găsești baterii auto ieftine și online. Fie că vei căuta baterii auto Varta sau baterii auto Bosch, prețurile ajung la câteva sute de lei la majoritatea retailerilor online. De asemenea, trebuie să știi că majoritatea retailerilor din online oferă garanție pentru produsele pe care le comercializează.

Adaugă un comentariu