(P) 4 motive pentru a folosi peleții de la Tomibena

Cauți sistemul optim de încălzire pentru locuința ta? Atunci acest articol îți va fi de mare ajutor. De ce? Deoarece cuprinde informații esențiale despre încălzirea cu peleți. Poți trage la final de unul singur concluziile – pot fi peleții combustibilul optim de încălzire pentru locuința ta?

Și pentru ca lucrurile să fie și mai clare, primești și o recomandare de furnizor de peleți. Este vorba de tomibena.ro de unde poți achiziționa peleți de proveniență austriacă, a căror calitate este premium. Haide să vedem care sunt principalele motive pentru care vei prefera peleții de la Tomibena.

Peleții sunt ecologici

De ce sunt atât de preferați peleții de către români? Pentru că sunt un combustibil 100% reciclat și ecologic. Ei sunt creați doar din rămășițe de lemn, fie provenit de la fabricile de cherestea, mobilă și așa mai departe, fie direct din pădure.

Toate aceste rămășițe lemnoase sunt tocate, aduse la aceeași dimensiune și transformare în peleti prin procese specifice.

Peleții au o putere calorică satisfăcătoare

Despre peleți trebuie să știi că sunt extrem de eficienți. Puterea lor calorică este extrem de mare. Cea a celor de la Tomibena este de aproximativ 4200 kcal/kg. Cum poți să îți faci o idee despre ce înseamnă acest lucru? Ei bine, gândește-te că stejarul, bradul, cireșul, fagul, arțarul, mesteacănul, plopul, dar și molidul au puteri calorice mai mici. Singurul lemn de foc ce are o putere calorică mai mare este salcâmul.

Cine produce mai multă murdărie – peleții sau lemnele de foc?

Cu siguranță te interesează ca locuința ta să nu se transforme într-un depozit de rumeguș odată cu venirea iernii. Cele mai curate, dacă putem spune așa, sisteme de încălzire de pe piață sunt cele pe gaz. Problema lor este că nu mai sunt atât de convenabile din punct de vedere al prețului.

Dintre peleți și lemne de foc, cine crezi că produce mai multă murdărie? Cu siguranță lemnele de foc, mai ales că nu necesită condiții stricte de depozitare, așa că intră în contact cu toate impuritățile mediului exterior.

Peleții, vorbind de cei de calitate superioară așa cum îi regăsești la Tomibena, nu se sfărâmă. Poți umple liniștit centrala fără a te gândi că ai putea face mizerie în jur. În cazul lemnelor de foc, știi foarte bine că va curge mizerie de pe ele, oricât de mult ai încerca să fii atent.

Peleții de la Tomibena sunt de calitate superioară

Pe piața de profil, peleții sunt împărțiți pe trei categorii de clase. Amintim de clasa de calitate A1, clasa de calitate A2 și clasa de calitate B.

Despre clasa de calitate A1 trebuie să știi că este net superioară celorlalte două clase. Aici se încadrează peleții puri, cu o putere calorică mare, a căror conținut de cenușă rezultat de pe urma arderii este mic.

În clasa de calitate A2 se regăsesc peleții folosiți mai mult în scopuri industriale. Deja vorbim de o creștere a conținutului de cenușă rezultat de pe urma arderii, dar și a emisiilor de noxe.

Cât despre peleții din clasa de calitate B, recomandat este să te ferești cât mai mult de ei. Sunt plini de impurități și nu sunt nici pe departe eficienți. Nu ieși în câștig dacă îi alegi, chiar dacă prețul lor ți-ar putea stârni interesul.

În stocul de la Tomibena vei găsi doar peleți din clasa de calitate A1. Vorbim despre combustibil de proveniență austriacă ce corespunde normelor austriece M 7135, respectiv DIN plus 51731. Umiditatea lor este în medie de 8-10%, ceea ce înseamnă că vor arde eficient și vor atinge puterea calorică prevăzută pe ambalaj.

Ce altceva ar trebui să mai știi despre peleții de la Tomibena, de ce să-i alegi? Pentru că au un preț accesibil. În funcție de ce cantitate cumperi, primești și anumite reduceri. De asemenea, în funcție de perioada în care îi achiziționezi, te-ai putea bucura și de transport gratuit oriunde în țară.

Vrei să afli mai multe informații despre peleți? Accesează tomibena.ro unde secțiunea de blog te poate pune în temă cu tot ce trebuie să știi. Dacă ai întrebări la care nu ai găsit încă răspuns, nu ezita să iei legătura cu personalul.

Adaugă un comentariu

Articole similare