(P) 5 moduri de a gestiona preturile mari ale combustibilului

In mediul economic actual, cresterea rapida a preturilor la combustibil va pune sub presiune bugetul tuturor. Acest lucru ar putea duce la un deficit pentru bugetul unui manager de flota, care ar cauza atingerea obiectivelor financiare si multa frustrare. Acum este mai important ca niciodata sa implementam strategii de reducere a consumului de combustibil pentru a gestiona impactul preturilor mari la carburant.

Iata 5 moduri pe care le poti folosi pentru a reduce consumul de combustibil.

1. Reducerea costurilor pentru carburant
Una dintre cele mai usoare modalitati de a reduce costurile cu combustibilul este imbunatatirea comportamentului de condus.
Doua dintre cele mai risipitoare comportamente care consuma cel mai mult combustibil sunt mersul la relanti si viteza. Pentru fiecare ora in care un vehicul merge la ralanti, acesta iroseste un litru de carburant.
De asemenea, pentru o viteza de peste 70 km/ora, un vehicul pierde 1,5% din economia de combustibil. Soferii pot face un efort constient pentru eliminarea mersul la ralanti atunci cand nu este necesar si pot mentine viteza de conducere sub 70km/h pentru a reduce costurile cu combustibilul.
De asemenea, flotele pot implementa un sistem de monitorizare GPS care poate monitoriza mersul la ralanti si viteza excesiva, iar toate aceste activitati sunt afisate pe un tablou de bord pentru a reduce aceste obiceiuri risipitoare.

2. Intretinerea necorespunzatoare a vehiculelor
Intretinerea necorespunzatoare a unui vehicul ar putea reduce economia de combustibil cu 4%.
Soferii ar trebui sa tina cont de pragurile de intretinere recomandate de producator si sa se asigure ca isi intretin vehiculele la momentul potrivit.
De asemenea, un sistem telematic ar putea sa reaminteasca operatorilor de flote cand trebuie facuta mentenanta vehiculelor si chiar sa ii avertizeze atunci cand senzorii detecteaza anumite defectiuni.

3. Imbunatatirea planificarii rutelor
Imbunatatirea planificarii rutelor ar putea elimina rutele indirecte catre destinatii.
Acest lucru ar reduce atat costurile cu combustibilul, cat si uzura vehiculului. De asemenea, un sistem de optimizare a rutelor ar putea ajuta flotele sa planifice mai bine rutele pentru a le face mai eficiente.

4. Frauda cu combustibil
Cand exista o combinatie de crestere a costurilor cu combustibilul si inflatie, exista o tentatie pentru unii soferi de a abuza de cardul de combustibil al flotei. Acest abuz ar putea include utilizarea cardului de combustibil pentru a umple rezervorul unui vehicul personal sau pentru a umple recipiente de carburant in timp ce se alimenteaza vehiculul companiei.
Un sistem telematic precum cel oferit de CargoTrack ar putea identifica utilizarea frauduloasa a cardurilor de combustibil pentru a elimina frauda cu combustibil.

5. Folosirea vehiculelor in scopuri personale
Unii soferi pot abuza de privilegiul de a-si lua masinile de serviciu acasa dupa orele de program. Acest abuz ar putea lua forma indeplinirii sarcinilor secundare sau folosirea vehiculelor pentru comisioane personale.
De fapt, un astfel de abuz este o parte din motivul pentru care combustibilul pentru flota costa cu 13,2% mai mult atunci cand nu se utilizeaza un sistem telematic.
Sistemul de monitorizare prin GPS ar putea alerta operatorii de flote atunci cand vehiculele sunt conduse dupa orele de lucru sau daca parasesc o zona desemnata, eliminand astfel acest tip de comportament.

In timp ce modificarile preturilor la gaze sunt incontrolabile, exista anumite aspecte ale modului in care sunt conduse vehiculele. Administratorii de flote care se confrunta brusc cu preturi volatile ale combustibilului ar trebui sa faca tot ce le sta in putinta pentru eliminarea consumului risipitor.
Solutiile telematice precum monitorizare prin GPS oferite de CargoTrack, pot ajuta la eliminarea comportamentelor care risipesc combustibil.

Adaugă un comentariu

Articole similare