(P) 6 facilitati ale unui masini de inchiriat pentru o calatorie fara griji

Alegerea unui vehicul auto de inchiriat se poate dovedi o decizie inteleapta atunci cand planifici sa pleci intr-o calatorie. 

Pe langa beneficiile de care te bucuri in urma incheierii unui contract de inchirieri auto, exista, insa, si o serie de riscuri la care te expui, cele mai multe dintre acestea in ceea ce priveste masina.

In acest sens, daca te decizi sa inchiriezi o masina, trebuie sa ai in vedere anumite conditii pe care masina trebuie sa le indeplineasca. In acest fel, ai siguranta ca, daca tu ai un comportament de condus bine adaptat la conditiile de drum, sansele ca situatiile neprevazute sa apara sunt foarte mici. 

Facilitatile pe care o firma de inchirieri auto trebuie sa ti le puna la dispozitie tin atat de conditia masinii (dotari tehnologice, stare tehnica buna, etc.), cat si de documentele obligatorii necesare pentru a conduce masina in deplina legalitate.

In acest context, vorbim astazi despre 6 facilitati importante pe care trebuie sa le cauti la un vehicul auto de inchiriat, pentru a avea garantia unei calatorii fara griji si fara sa traiesti cu teama situatiilor neprevazute care pot aparea.

Incepem cu documentele pe care noi le consideram obligatorii pentru un vehicul auto de inchiriat:

Rovinieta

In cazul in care ti-ai propus sa apelezi la o firma de inchirieri auto pentru a te deplasa pe distante mai mari, rovignieta nu trebuie sa lipseasca din masina.

Cele mai multe companii care ofera masini de inchiriat ofera rovinieta, asadar trebuie sa te asiguri ca si in masina ta va fi una, pentru a evita situatiile neprevazute si eventualele amenzi.

Asigurare

De asemenea, si in acest caz, firmele de inchirieri ofera pachete de asigurari care au rolul de a preintampina eventualele situatii neprevazute, precum accidente, defectiuni sau, in unele cazuri, situatii in care autoturismul este victima unui furt sau este vandalizat in urma unei tentative de furt.

Cel mai bine, insa, pentru tine, este sa alegi firma care iti pune la dispozitie un pachet de asigurari care sa acopere planurile tale, mai precis care sa asigure o acoperire convenabila a daunelor in functie de destinatia pe care ai ales-o, sau de distanta pe care o ai de parcurs

In continuare vom vorbi despre patru facilitate tehnice ale masinii pe care ai de gand sa o inchiriezi, si anume:

Navigare GPS

Sistemul de navigatie prin GPS nu trebuie sa lipseasca din masina, mai ales daca ai de gand sa folosesti autoturismul pentru a parcurge distante mari sau daca mergi pentru prima data la destinatia pe care ai ales-o.

Eviti, in acest fel, situatiile neprevazute in care ai putea gresi ruta, acest fapt putand duce la consum exagerat de combustibil, intarzieri si, desi in cazuri destul de rare, chiar accidente.

Senzori si asistent video la parcare

Aceste facilitati tehnologice aduc un aport decisiv in ceea ce priveste siguranta ta si a pasagerilor, dar si integritatea masinii inchiriate.

Indeosebi in cazul in care alegi sa mergi intr-un City Break, sau pur si simplu ai nevoie sa ajungi intr-un alt oras pe care nu-l cunosti, prezenta acestor asistenti tehnologici care sa sustina manevrele pe care le faci, in special parcarile si mersul inapoi, pot contribui in mod decisiv la evitarea accidentelor.

Aer conditionat

Desi majoritatea masinilor de inchiriat sunt dotate cu sistem de aer conditionat, este totusi bine sa te asiguri de acest lucru atunci cand inchiriezi masina, mai ales daca vrei sa pleci la drum pe timp de vara, cand temperaturile sunt ridicate iar in interiorul habitaclului gradele pot creste si mai mult fata de cele de afara.

Ultima facilitate de pe lista noastra, pe care ar trebui sa o cauti indeosebi atunci cand planuiesti o calatorie mai lunga si pe o perioada de timp mai mare, este un:

Portbagaj generos

Spatiul generos pentru bagaje este util atunci cand planifici calatorii impreuna cu familia sau cu mai multi prieteni. Alegerea unei masini cu portbagaj generos contribuie la nivelul de confort general din masina, permitandu-ti, in egala masura, sa nu faci compromisuri in ceea ce priveste lucrurile pe care vrei sa le iei cu tine.

 

Adaugă un comentariu