(P) Aspecte esențiale pe care trebuie să le cunoști despre mașina ta

Nu se naște nimeni cu noțiuni de mecanică atât de complexe pentru a cunoaște rezolvarea problemelor pe care un angrenaj atât de complex ca un autoturism le poate avea, dar putem și trebuie să cunoaștem câteva lucruri de bază. Pentru toate celelalte, există opțiunea de a merge la un service auto pentru o diagnoză și o opinie avizată.

Care sunt lucrurile de bază pe care orice șofer sau șoferiță trebuie să le cunoască despre o mașină? Lucrurile simple care ne scot din încurcătură și care se pot întâmpla oricând. Cum ar fi repararea unei pene de cauciuc. Credeați că toată lumea știe sau poate să repare o pană de cauciuc? Va înșelați. Nu puține sunt cazurile în care șoferii aleg un serviciu de tractări auto București pentru remorcarea mașinii din cauza unei pene de cauciuc.  Iar acest lucru se întâmplă fie pentru că nu au o roată de rezervă pentru a o înlocui pe cea avariată, fie nu se pricep sau nu au forța necesară pentru a schimba un cauciuc. Oricum, serviciul de tractări auto rămâne soluția salvatoare în aceste cazuri.

Alt lucru esențial pe care trebuie să îl cunoaștem este să verificăm presiunea din pneuri, lucru care va duce și la prevenirea penei de cauciuc menționate mai sus. Poți face asta la o benzinărie sau la o vulcanizare.

Un alt aspect important pe care orice șofer trebuie să îl cunoască și să îl facă este să verifice nivelul de ulei al mașinii. Cu ajutorul tijei metalice, se introduce în recipientul de ulei. Tija este gradată și după ce o scoatem din recipient, va marca un nivel minim, maxim sau insuficient. Uleiul este componenta care menține viața și funcționarea motorului, deci este esențial să verificăm nivelul.

O lipsa de ulei poate produce avarii grave și pagube însemnate care nu sunt de neglijat. Putem oricând să ducem mașina în service și să apelăm la un serviciu de închirieri auto, însă dacă facem această verificare zilnică, șansele de avarie scad.

Așadar, o verificare a presiunii pneurilor, materialele și uneltele necesare pentru repararea unei pane de cauciuc, dar și verificarea periodică a uleiului sunt lucruri pe care orice șofer ar trebui să le cunoască și să le facă pentru a prelungi durata de viață a autoturismului sau, pentru a preveni costuri considerabile și pentru a se scoate singur din niște situații care aparent par dificile.

    Andrei Rînea says:

    Cum să verifici nivelul uleiului zilnic?! Poate mai degrabă să verifici articolul înainte să îl publici..

Adaugă un comentariu