(P) Aspectele importante de care să ții cont când mașina nu mai dă același randament

Orice șofer întâmpină probleme de ordin tehnic atunci când mașina pe care o are a parcurs un număr semnificativ de kilometri. În timp, pot apărea diverse defecțiuni, automobilul nu mai dă randament optim, iar astfel performanța pe șosele scade. Drept urmare, este necesar să fie luate anumite măsuri, pentru a evita pierderea de timp și de bani. Iată aspectele pe care să le iei în considerare atunci când mașina ta nu mai dă același randament.

Folosește un combustibil potrivit

Când vine vorba de combustibil, mulți șoferi neglijează acest aspect și nu realizează cât de importantă este calitatea carburantului, mai ales pentru durata de viață a motorului. Așadar, indiferent de modelul mașinii pe care o deții, este recomandat să alimentezi cu un combustibil ce are cifra octanică sau cetanică recomandată de producătorul mașinii. Astfel, te vei asigura că automobilul tău va da randamentul maxim și, totodată, vei preveni diversele defecțiuni ce pot apărea. Altfel spus, beneficiile aduse de un carburant de calitate, din surse sigure și certificate, sunt multiple. Garantează o curățare eficientă a motorului, deci previne depunerile, iar sistemul de injecție este protejat.

Apelează la piese de calitate, care asigură performanța dorită

Așa cum spuneam, odată cu trecerea anilor, este normal ca mașina să nu mai dea același randament, din cauza uzurii care se instalează, iar unele componente se deteriorează. În consecință, acest lucru duce la o performanță scăzută pe șosele. E posibil ca motorul să nu mai tragă ca la început, să auzi sunete ciudate de sub capotă sau ca automobilul tău să consume dintr-o dată mai mult combustibil decât de obicei. Drept urmare, atunci când vehiculul nu mai dă același randament, poate că a venit timpul să schimbi anumite piese. Iar ca să fii sigur că le alegi pe cele mai bune de pe piață, achiziționează doar piese auto originale și de calitate. În prealabil, mergi la un service auto specializat, ca să obții o diagnoză amănunțită, iar mecanicii să îți recomande ce piese trebuie înlocuite.

Schimbă filtrele de aer

Un alt aspect important de care să ții cont este schimbarea filtrelor de aer. Importanța acestora este crucială atunci când vine vorba de randamentul motorului. În timp, praful și mizeria se instalează în filtre, iar motorul nu mai primește suficient aer și se înfundă. Din această cauză, e posibil ca pe țeava de eșapament să fie eliminat un fum negru și gros. De aceea, este recomandat să schimbi filtrele de aer cel puțin o dată pe an. Astfel, te vei asigura că automobilul tău dă randamentul optim.

Motorul, principala componentă a mașinii

Motorul este poate cea mai importantă piesă a mașinii, de aceea trebuie să îi acorzi o atenție sporită și să îl protejezi pe cât posibil, astfel încât să aibă o durată de viață îndelungată. Pe lângă schimbarea filtrelor de aer și alimentarea cu un carburant premium, nu omite să folosești și un ulei de calitate.

Acestea sunt doar câteva dintre aspectele de care să ții cont când îți dorești un randament îmbunătățit al mașinii. Ia în calcul anumite detalii, precum modelul automobilului, numărul de kilometri parcurși, dacă a mai avut alți proprietari înainte sau în ce stare se află la momentul actual. Asigură-te că motorul funcționează la parametri optimi, că folosești un carburant premium și un ulei de calitate, că înlocuiești filtrele de aer la timp sau alte piese uzate din cauza cărora randamentul nu mai este cel inițial.

Sursă foto: Shutterstock.com

Adaugă un comentariu