(P) Avantajele instalării senzorilor de parcare pe vehiculul dumneavoastră

Știm cu toții că parcarea este sursa multor deteriorări minore. Senzorii de parcare sunt mijloace de conducere cunoscute sub numele de mecanisme senzoriale radioelectrice care sunt instalate în vehicul și facilitează parcarea. De câțiva ani încoace, multe mașini au integrat deja acest tip de asistenți la parcare ca standard. Aceștia sunt de obicei instalați pe bara de protecție a mașinii, de obicei în spate, deși mulți șoferi aleg să instaleze și alții în față. În acest fel, toate părțile sunt acoperite, iar informațiile pe care le dețin sunt mult mai complete.

Dacă nu ați cumpărat mașina cu senzori de parcare instalați sau ați pus doar pe partea din spate, ceea ce veți citi aici vă va interesa cel mai mult.

Câte tipuri de senzori de parcare există? Există mai multe tipuri de senzori de parcare pentru a se potrivi nevoilor tuturor șoferilor și tipurilor de vehicule. Fără a intra în prea multe detalii, în termeni generali, există următoarele tipuri de senzori de parcare:

1. Sisteme cu ultrasunete. Senzorii de parcare trimit și primesc semnale cu ultrasunete, în același timp, datele procesate sunt primite și oferă informații despre distanță. Se pot amplasa perfect pe bara de protecție a mașinii, sunt circulare și sunt de obicei vopsite de aceeași culoare. Deși este normal să instalați 4 senzori, cu cât sunt instalați mai mulți senzori de parcare, cu atât măsurarea va fi mai precisă.
2. Sisteme bazate pe radar. Urmează același principiu de măsurare ca ultrasunetele, dar folosind semnale radar. Aceasta înseamnă că nu este necesar să străpungeți bara de protecție pe măsură ce semnalul trece prin ea.
3. Sisteme electromagnetice. Acest sistem necesită instalarea unei benzi magnetice, numită senzor de antenă, care emite un câmp electric eliptic în jurul vehiculului și acoperă astfel întreaga zonă din jurul acestuia. Când un obiect intră în câmpul său, acest câmp este modificat avertizând șoferul.

Cum să instalați senzorii de parcare?

Nu există nicio îndoială că instalarea unui senzor de parcare în vehiculul dvs. este o sarcină simplă. Este un ajutor pentru conducere și va facilita foarte mult parcarea. Instalarea senzorilor de parcare, deși nu este o sarcină complicată, este recomandabil să revină unui tehnician specialist. Nu ezitați să contactați un specialist, spuneți-i ce model de vehicul aveți și ce tip de senzori de parcare doriți să instalați, stabilind o programare în acest sens.

Adaugă un comentariu