(P) Când trebuie să îți schimbi anvelopele

Cu toate că deținerea unei mașini personale implică anumite costuri, de cele mai multe ori nu te poți descurca fără ea. Cu siguranță ești de acord, mai ales dacă locuiești într-o zonă cu acces limitat la transport în comun, mergi la serviciu în schimburi de noapte sau trebuie să-ți duci copiii la școală.

În aceste situații și nu numai, utilitatea unei mașini personale este de necontestat. Folosirea ei însă aduce după sine unele costuri, dintre care achiziția și înlocuirea anvelopelor. În funcție de model și de marcă, prețul acestora variază, iar uneori este greu de acoperit. Poți alege însă un credit pentru nevoi personale pentru a le achiziționa.

Cum știi că a venit momentul să îți schimbi anvelopele?

Durata de viață a anvelopelor și distanța pe care o pot parcurge în siguranță depind de mai mulți factori, precum vremea, calitatea drumului, modelul benzii de rulare, dar și îngrijirea propriu-zisă a anvelopei și stilul de condus al șoferului. Pentru siguranța ta și a familiei tale, trebuie să știi când să schimbi anvelopele uzate. Iată cum îți dai seama că a venit momentul să le înlocuiești!
În primul rând, trebuie să inspectezi anvelopele cu regularitate, iar anual să le duci pentru a fi verificate de o persoană calificată. Ele trebuie înlocuite în cel mai scurt timp posibil dacă barele de uzură a benzii de rulare depășesc limita pentru o conducere în siguranță, de regula 1,6mm, dacă prezintă umflături pe flanc, lacerații, perforații ale flancului sau ale benzii de rulare mai mari de 0,64 cm, dar și profiluri de uzură neomogene.

Totodată, se recomandă înlocuirea anvelopelor între ele la fiecare 10.000 km. Dacă mașina ta are tracțiune în față, anvelopele din spate trebuie mutate pe axa din față, partea opusă, iar cele din față, pe axa din spate, aceeași parte Dacă, în schimb, mașina are tracțiune pe spate, anvelopele trebuie mutate în față pe aceeași direcție, iar cele din față, pe axa din spate dar pe partea opusă. La o mașina 4×4, anvelopele se schimbă în x.

Desigur, pe lângă uzură, anvelopele trebuie schimbate atunci când se schimbă sezonul. Și cu toate că legislația în vigoare nu prevede o anumită dată calendaristică pentru schimbarea anvelopelor de vară cu cele de iarnă, trebuie să îți echipezi corespunzător mașina atunci când condițiile meteo devin nefavorabile, adică atunci când carosabilul este acoperit de zăpadă, polei sau gheață.
Iar atunci când temperaturile depășesc 7 grade Celsius pe timpul nopții, cauciucurile trebuie înlocuite cu cele de vară.

Pentru că sunt un produs foarte important pentru siguranța ta și a celor din jur, atunci când trebuie să schimbi anvelopele, recomandăm să nu te lași influențat prea mult de criteriul prețului și nici să nu cumperi second-hand.

Poți folosi un credit de nevoi personale de la Provident pentru a acoperi prețul lor. Până la urmă, nu schimbi anvelopele în fiecare zi.

Pentru a solicita un astfel de credit este nevoie să îndeplinești câteva criterii, apoi ai rate fixe în moneda națională și mai multe variante de rambursare pentru a o găsi pe cea care se potrivește nevoilor tale.

Primul pas înainte de a solicita un credit este să îți alcătuiești un buget pentru a ști cât să împrumuți. Alege furnizorul de anvelope potrivit, modelul de care ai nevoie pentru mașina ta, precum și serviciile de înlocuire. În felul acesta știi exact cât te costă să achiziționezi anvelope noi și prețul înlocuirii lor, care sunt banii de care dispui și ce sumă e nevoie să împrumuți pentru a acoperi toate costurile.

Ca să calculezi creditul Provident, ai la dispoziție simulatorul online de credite pe care îl găsești pe site-ul instituției. Acolo poți selecta direct suma pe care dorești să o împrumuți, tipul de rambursare (rate săptămânale sau lunare), modalitatea în care vrei să primești banii împrumutați și perioada în care rambursezi creditul.

Încearcă să fii responsabil în stabilirea sumei de care ai nevoie și folosește banii doar în scopul stabilit inițial. Pentru rambursare, poți plăti ratele online, la automatele de plată Selfpay sau poți solicita ca un agent Provident să se deplaseze la domiciliul tău pentru colectarea sumei stabilite prin contract, indiferent de zona în care locuiești.

Alegând să îți schimbi anvelopele la timp, circuli în siguranță și eviți să fii amendat la următorul control rutier în sezonul rece.

Adaugă un comentariu