(P) Ce bijuterii trebuie să poarte o femeie în funcție de vârstă?

care se dedică proiectării, confecționării și comercializării articolelor de îmbrăcăminte, bijuterii, încălțăminte, genți de mâna, ochelari și accesorii de tot felul.

Conform acestor tendințe, specialiștii în marketing sunt responsabili cu proiectarea produselor în funcție de așa-numită țintă sau potențiali clienți. În cazul industriei modei, lansarea de îmbrăcăminte și accesorii precum bijuteriile, ține cont de mai mulți factori, printre care vârsta celor care vor purta acele haine și bijuterii. Deci, putem spune că vârsta determină într-o oarecare măsură caracteristicile produselor.

Așa se face că îmbrăcămintea sau bijuteriile concepute pentru femei între 15 și 20 de ani, 20 și 30 de ani, 30 până la 40 de ani, 40 de ani sau mai mult, au propriile caracteristici, un stil aparte care le deosebește, deși în prezent parametrii s-au schimbat, iar o femeie de 50 de ani poate menține un stil mai tineresc decât o femeie de acea vârstă care a trăit prin anii 1950, 1960 etc.

În cazul bijuteriilor se întâmplă același lucru, și nu este vorba doar de industria de bijuterii sau de designeri. Femeia modernă stabilește însăși standardele prin gusturile și preferințele ei. De aceea, având în vedere că bijuteriile au multe stiluri în funcție de stadiul în care se află femeia, unele se adresează fetelor sau adolescentelor, altele fetelor ceva mai mari și altele femeilor mature.

În acest articol vom prezenta pe scurt tipurile de bijuterii și caracteristicile acestora în funcție de vârstă, fără a dori să promovăm exclusivitatea, deoarece chiar dacă ai 40 de ani și vrei să porți o bijuterie destinată unei femei sub 30 de ani și îți stă bine, nu există niciun impediment să faci asta.

Să începem prin a recomandă tipul de bijuterii pentru adolescente, care, deși nu mai sunt fete, au totuși un oarecare gust pentru bijuteriile distractive și fresh, și mai presus de toate nu foarte formale. Se poate observă în majoritatea cazurilor că adolescentele preferă brățările, colierele, lanțurile, charmurile, inelele și cerceii cu motive tinerești precum fluturi, inimioare și elemente aducătoare de noroc. Casa de bijuterii Hypnotica îți oferă o astfel de colecție, ideală pentru adolescentele care iubesc aceste podoabe.

Pe de altă parte, fetele la această vârstă poartă în general piese vestimentare încrustate cu pietre mici, deși sunt și excepții în care adolescentele preferă bijuteriile ceva mai mari ca mărime și nuanțe puternice, cu modele izbitoare, dar asta depinde de personalitate. În acest moment, tendințele care scot în evidență gusturile unor tineri artiști joacă un rol important, care este decisiv atunci când vine vorba de stabilirea standardelor în stiluri.

Bijuteriile pentru femei cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani se caracterizează prin a fi mai formale, punându-le în valoare personalitatea, statutul social și profesional, printre alte aspecte, ceea ce le face să aleagă articole vestimentare care pot integra cu ușurință pietre prețioase precum diamantele, perlele și alte pietre, care le favorizează ținutele, mai ales atunci când trebuie să participe la evenimente importante.

Cu toate acestea, bijuteriile pe care le poartă zilnic pot avea un înlocuitor ce constă în pietre semiprețioase, a căror frumusețe și strălucire evidențiază frumusețea bijuteriilor, dar care sunt mai accesibile datorită costului mai mic.

În ceea ce privește inelele concepute pentru femei între 20 și 30 de ani, acestea ar trebui să fie fine și cu linii subțiri. Acestea ar putea conține pietre mici cu desene simple, deși trebuie luată în considerare și formă mâinii înainte de a le alege. În plus, majoritatea femeilor moderne la această vârstă au început noi etape în viața lor. Fie le vedem lucrând la un loc de muncă stabil, fie sunt în plin proces de creștere profesională și, prin urmare, trebuie să fie mai atente atunci când aleg stilul de bijuterii pe care îl vor purta conform nevoilor și ocaziilor.

Astfel, de exemplu, bijuteriile pe care le poartă la birou trebuie să fie elegante, sobre și discrete, în timp ce cerceii trebuie să fie mici și scurți, colierele sau lanțurile trebuie să se îmbine perfect cu îmbrăcămintea. La birou, o femeie ar trebui să aleagă coliere elegante, de bun gust, fără exagerare ca mărime și culori, precum să opteze și pentru brățări minimaliste în culori neutre precum alb, negru sau argintiu.

Însă, atunci când merge la o întâlnire casual, pentru a merge la un film, pentru a se întâlni cu prietenii, o femeie la această vârstă trebuie să lase în urmă formalul pentru a arăta splendid cu brățări multicolore, coliere maxi și cercei lungi.

Acum, să ne amintim că femeile de astăzi arată mult mai tinere decât cu zeci de ani în urmă, așa că la 40 de ani totul este deja o alegere foarte personală, de la alegerea articolelor vestimentare până la bijuterii.

Femeile moderne și active care au trecut de 40 de ani, de regulă, au atins un statut socio-economic stabil, cu o ierarhie mai înaltă în domeniul muncii și profesional, astfel încât puterea lor de cumpărare le permite să achiziționeze bijuterii mai scumpe și mai sofisticate, iar astfel își schimbă ținutele, încorporând pietre prețioase precum perle, diamante, safire sau smaralde.

Totuși, nu trebuie să omitem acele femei care lucrează în posturi de rang inferior și deci statutul lor economic este mai scăzut, își doresc totuși la rândul lor să arate splendid cu bijuterii adaptate vârstei și stilului lor de viață. Ei bine, ar trebui să opteze și pentru bijuterii sobre și elegante, care să le facă să strălucească, fără a fi nevoite să cheltuiască atât de mulți bani, optând pentru bijuterii precum ametist, cuarț, lapis lazuli, jad, printre altele, care realizează un efect minunat. Aceste bijuterii sunt simple și elegante, ideale de combinat cu acele look-uri discrete pentru muncă.

Un aspect de luat în considerare atunci când porți inele este formă și starea mâinilor, deoarece mâinile mature, de exemplu, necesită inele mari care să îndrepte privirea către ele, deoarece pe măsură ce îmbătrânim degetele cresc, și trebuie menținut echilibrul și proporția. Prin urmare, bijuteriile mici, precum inelele, dar și cerceii mici și subțiri trebuie evitați.

Pentru femeile care au împlinit deja 50 de ani, se recomandă cele mai clasice bijuterii din argint și zirconi pavé, pe lângă coliere, cercei și brățări. Aceste bijuterii arată grozav la toate acele femei moderne care rămân frumoase și tinere, pentru că totul este o chestiune de atitudine.

Dacă vorbim despre femeile de peste 60 de ani, bijuteriile recomandate sunt din aur, precum brățări, cercei sau inele, cu un design simplu, fără ornamente.

După cum spuneam mai devreme, vârsta este și un factor foarte important în alegerea unei bijuterii, existând o mare varietate de piese vestimentare care au fost concepute ținând cont de vârstă. Dacă ești însă una dintre acele femei care preferă să opteze pentru o eleganța atemporală, poți alege bijuterii simple cu desene foarte feminine care au motive precum inimioare, flori,  în nuanțe pastelate precum roz pal, care reîmprospătează aspectul.

Adaugă un comentariu