(P) Ce este raportul VIN și cum te ajută să eviți problemele când cumperi o mașină rulată?

Atunci când doriți să cumpărați o mașină de ocazie, unul dintre cele mai importate aspecte de care ar trebui să vă ocupați are legătură cu verificarea istoricului mașinii. Indiferent dacă veți cumpăra mașina rulată de la o reprezentanță sau de la o persoană privată, verificarea raportului VIN este o etapă care vă poate scuti de neplăceri severe pe viitor.

Acest raport poate fi gratuit dacă achiziționați mașina de la o reprezentanță, dar dacă o veți achiziționa de la o persoană privată, sunt șanse mari să trebuiască să plătiți.

Ce ar trebui să includă o verificare mașină gratis?

Dacă reprezentanța sau persoana privată v-a înmânat un raport al istoricului mașinii, veți găsi acolo mai multe informații. Este esențial să știți care sunt cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare. În primul rând, trebuie verificate aspectele legale. Dacă achiziționați de la un dealer autorizat, este un grad de siguranță mai mare, dar s-au înregistrat câteva cazuri când oferta mașinii de ocazie nu cuprindea transparent toate informațiile istorice. Dacă, pe de altă parte, cumpărați de la un proprietar privat sau poate de la un dealer neserios, asigurați-vă că toate aspectele legale sunt corecte. Chiar și o verificare mașină gratis vă poate informa dacă mașina a fost vreodată raportată ca fiind furată. De asemenea, raportul VIN arată și câți proprietari anteriori a avut mașina second hand. Dacă a avut doi sau mai mulți proprietari, asta ar putea indica o neregulă – mecanică sau de altă natură. Dacă observați acest lucru, este recomandat să obțineți o a doua opinie pentru a ști cât mai sigur dacă să cumpărați mașina sau dacă să continuați să mai căutați.

Ce informații îmi poate oferi o verificare a istoricului vehiculului?

O verificare istoricului vehiculului poate oferi una dintre cele mai importante informații, și anume dacă mașina de ocazie pe care doriți să o achiziționați a fost implicată într-un accident. Un accident poate afecta un vehicul în mai multe feluri. Automobilele care au suferit accidente ar putea avea daune importante, chiar dacă nu sunt vizibile cu ochiul liber. Dacă mașina a suferit un accident, asigurați-vă că toate problemele au fost remediate și că poate circula în siguranță. De obicei, mașinile care au suferit accidente valorează mai puțin decât mașinile care nu au trecut prin accidente. Asta înseamnă că un accident poate afecta atât prețul de achiziție, cât și valoarea de revânzare. Este posibil să puteți negocia un preț mai mic pentru a cumpăra un autovehicul care a suferit un accident, dar asta înseamnă că va trebui să o vindeți pentru o sumă și mai mică. O altă informație pe care o poate oferi raportul comandat pe Automoli poate arăta cât de îngrijită a fost mașina de către fostul proprietar. Multe rapoarte VIN arată înregistrările de întreținere ale unei mașini. Puteți vedea când și cât de des mașina a beneficiat de îngrijirea de rutină, cum ar fi schimbarea uleiului sau rotația anvelopelor. Dacă doriți să cumpărați o mașină de ocazie, este important ca proprietarii anteriori să fi avut grijă de ea, altfel vă puteți confrunta cu taxe mari de reparații mai repede decât ați anticipat.

Totodată, raportul VIN (vehicle identification number) include și dacă mașina este încă în garanție, iar dacă mașina este în garanție, asta înseamnă că puteți economisi bani pentru orice reparații costisitoare necesare.

Foto: pexel

Adaugă un comentariu