(P) Ce faci în cazul în care ești implicat într-un accident rutier fără victime?

Viața de șofer te pune de multe ori față în față cu situații dificile legate de accidentele în trafic. Cu toate că ești poate cel mai atent și mai concentrat șofer, se întâmplă câteodată să fii implicat în situații imprevizibile. Asta ne învață că e bine să cunoaștem legislația legată de accidente.

Astăzi vrem să discutăm despre ce este bine să faci în cazul în care ești implicat într-un accident rutier ușor, fără victime. În primul rând, este important să nu te panichezi și să te informezi din surse sigure cu privire la opțiunile tale, așa cum este și acest articol.

Ce înseamnă accident rutier ușor?

Potrivit legislației în vigoare, un accident rutier este considerat ușor în cazul în care îndeplinește următoarele condiții:

pagubele cauzate de accident sunt exclusiv materiale;
cel puțin un vehicul implicat se afla în mișcare în momentul producerii accidentului.

Știai că termenul maxim de declarare a oricărui accident ușor este de 24 de ore de la producere? În cazul în care îl depășești, te poți alege cu amenzi sau chiar cu pierderea permisului auto.

În cazul în care ești parte dintr-un accident ușor, mașinile implicate trebuie scoase în afara părții carosabile, iar soluționarea acestuia se poate face în două moduri:

  • De către organele de poliție
  • Prin intermediul încheierii unei constatări amiabile pe care să o prezinți ulterior la firma asiguratoare

Atenție! În cazul în care în urma producerii accidentului rutier au rezultat și victime, este interzis să schimbi poziția autovehiculelor sau să părăsești locul producerii accidentului, fără încuviințarea organelor de anchetă.

Totuși, revenind, dacă ne referim la un accident ușor în adevăratul sens al cuvântului, este necesar ca mașinile implicate să fie mutate de pe partea carosabilă. Pentru a nu produce și mai multe pagube mașinilor deja avariate, ideal este să ceri ajutorul unei firme de tractari auto.

Dacă accidentul ușor s-a produs în zona Moldovei, o mulțime de firme de tractari din Suceava sunt gata să te ajute. Totuși, dacă îți dorești implicare imediată, într-un timp cât mai scurt, atunci apelează la Tractări Premium. Vorbim de o firmă cu experiență pe piața din Suceava ce oferă servicii de tractare auto la orice oră din zi și din noapte, în cel mai scurt timp posibil. Datele de contact le găsești pe tractaripremium.ro.

Cum se face constatarea amiabilă în România?

Potrivit tuturor celor implicați în accidente rutiere ușoare, constatarea amiabilă este cea mai indicată soluție. Ea implică semnarea unui formular de constatare amiabilă, formular cu care te vei prezenta la compania de asigurări. Aceasta are obligația de a achita despăgubirile produse.

În cazul în care nu ajungi la o înțelegere cu celălalt șofer, ai la dispoziție și procedura de declarare a accidentelor ușoare. Pentru a te putea folosi de ea, trebuie să cunoști detaliat împrejurările în care s-a produs accidentul în cauză. Informațiile necesare pentru declararea evenimentului rutier produs sunt:

  • ora la care a avut loc accidentul;
  • ordinea în care s-au petrecut evenimentele;
  • numărul de înmatriculare al celuilalt autovehicul;
  • posibilii martori ai accidentului.

Pornind de la aceste detalii, poliția va demara o anchetă a evenimentelor pentru a stabili vinovăția celor implicați și măsurile care se impun a fi luate. Ideal este să ai martori pentru a-ți demonstra nevinovăția. De asemenea, dacă ai o cameră de luat vederi montată în mașină, filmarea făcută de aceasta va fi de mare ajutor în anchetă.

Ultimul pas în caz de accident rutier ușor? Tractarea mașinii până la service!

Dacă ancheta este în desfășurare sau lucrurile s-au desfășurat pe cale amiabilă, singurul lucru pe care trebuie să îl mai faci este să te prezinți cu mașina la service pentru a beneficia de reparații.

Dacă mașina ta nu mai pornește din cauza pagubelor create de pe urma accidentului, ai neapărată nevoie de ajutorul unei firme de tractări auto. Din nou, dacă accidentul ușor se produce în Suceava sau în împrejurimi, apelează cu încredere la Tractări Premium, firmă de tractări auto profesionistă din Suceava. Ei se pot ocupa de tractarea mașinii tale până la service-ul dorit în cel mai atent mod, totul la un preț accesibil. Accesează tractaripremium.ro, unde găsești datele lor de contact în cazul în care ești implicat într-un accident sau ești martor la unul!

Adaugă un comentariu