(P) Ce sistem de învelitoare să alegi pentru acoperișul casei tale – iată 4 modele de actualitate

Acoperișul face parte din lista componentelor de importanță majoră din cadrul unei locuințe. Având în vedere că este partea finală a casei, el devine element cheie de rezistență și durabilitate în timp. De asemenea, are ceva de spus și atunci când vine vorba despre arhitectura casei.

Astăzi vorbim despre câteva tipuri de învelitori pentru acoperișuri pe care le poți achiziționa la ora actuală. Vom prezenta plusurile și minusurile, întocmai pentru ca tu să reușești să faci cea mai bună alegere în viitor. Ai nevoie de ajutor cu montajul acoperișului? Poți apela cu încredere la Best Acoperiș, firma acoperisuri Bucuresti.

  • Țiglă pentru acoperiș din ceramică

Țigla pentru acoperiș din ceramică este considerată soluția tradițională a românilor, fiind acum fabricată în numeroase culori și modele. Ceramica este un material folosit de acum mulți ani în urmă la învelirea acoperișurilor deoarece este considerată o variantă trainică.

De ce ai alege țigla pentru acoperiș din ceramică? Pentru că este extrem de rezistentă (între 80 și 100 de ani), izolează foarte bine termic și este elegantă. Montajul este unul destul de simplu, ceea ce înseamnă că vei obține un preț bun de la Best Acoperiș pentru serviciul de montaj acoperisuri Bucuresti.

Țigla ceramică nu se deteriorează atunci când intră în contact cu temperaturi extreme și nici nu se sparge. Tot aici putem aminti și de faptul că este un bun izolator fonic, nu are emisii poluante, este permeabilă, adică permite o aerisire naturală a podului.

  • Țiglă pentru acoperiș din beton

Această țiglă are un aspect extrem de plăcut, durată medie de viață între 80 și 100 de ani, iar aspectul său rămâne același odată cu trecerea timpului. Este rezistentă la acizi și temperaturi extreme, iar în ceea ce privește permeabilitatea, ea este impermeabilă la apă, dar permeabilă pentru aer.

  • Țiglă metalică pentru acoperiș

Despre țigla metalică pentru acoperiș trebuie să știi că este flexibilă, rezistentă și poate fi adaptată la toate tipurile de acoperiș, indiferent de pantă. Cum e posibil acest lucru? Datorită paletei diversificate de dimensiuni și grosimi, dar și de nuanțe și bineînțeles datorită flexibilității.

Dacă pe un loc fruntaș în topul calităților țiglei metalice de acoperiș se numără flexibilitatea, pe locul doi va fi numaidecât rezistența în timp de până la 50 de ani. Continuăm cu greutatea redusă și diversitatea profilelor de țiglă.

Dacă optezi pentru panouri din țiglă metalică de dimensiuni mari, vei obține învelitori ușor de montat.

  • Șindrilă bituminoasă

Șindrila bituminoasă se folosește pentru renovarea acoperișurilor vechi, însă din ce în ce mai mulți români o preferă pentru îmbrăcarea acoperișurilor noi. Ea este ușor și rapid de aplicat, este flexibilă, ceea ce permite adaptarea la orice formă de acoperiș cu pantă.

Din lista calităților este absolut necesar să scoatem în lumină rezistența, izolația fonică și termică. De asemenea, șindrila bituminoasă este extrem de rezistentă la variații de temperatură, încărcări cu zăpadă, ploaie și bineînțeles vânt.

  • Cum poți spori durata de viață a acoperișului tău

Să spunem că ți-ai ales unul dintre sistemele de acoperiș de mai sus, cei de la Best Acoperiș s-au ocupat de montajul său, așa că ce îți rămâne ție de făcut este să-l îngrijești corespunzător. Cum faci acest lucru?

Curățarea periodică a acoperișului este obligatorie dacă nu vrei ca acesta să sufere avarii. În acest fel, îți pregătești acoperișul pentru ploi. Ce trebuie să faci mai exact? Să îl cureți de mușchi, frunze căzute, licheni și alte murdării ce ar putea afecta structura acestuia, dar și capacitatea acestuia de a-ți proteja locuința.

Toate frunzele de pe acoperiș trebuie culese în mod special deoarece ele se pot opri de-a lungul sistemului pluvial și pot spori gradul de apariție al infiltrațiilor de apă.

Pentru a te asigura că totul este în regulă cu acoperișul tău, verifică starea sa și din interior. Caută urme de apă, igrasie și mucegai. Ele indică faptul că există o problemă la nivelul acoperișului ce trebuie remediată cât mai repede posibil. Dacă nu iei măsuri imediate, ploaia îți va afecta și mai tare locuința,

Mare atenție la cei pe care îi alegi să te ajute cu instalarea acoperișului! Alege doar profesioniști în domeniu, dacă ești din București sau Ilfov, alege Best Acoperiș!

Adaugă un comentariu

Articole similare