(P) Ce tip de ușă ai nevoie pentru garajul tău?

O ușă nouă pentru garajul tău nu doar că trebuie să te păzească împotriva factorilor exteriori (efracție, condiții meteo nefavorabile, praf, lipsa intimității, etc.), dar, printr-un design adecvat, să se poată integra în specificul construcției și să contribuie la un aspect estetic calitativ. Două dintre cele mai populare tipuri de uși garaj sunt cele dotate cu rulouri exterioare sau ușile de garaj secționale.

Uși de garaj cu rulouri vs. Uși de garaj secționale. Plusuri și minusuri pentru o investiție de succes

  • Designul și economia de spațiu

Prima categorie prezintă un design compact și economic ce se integrează oricărui spațiu. Acest tip este similar cu rulourile exterioare utilizate pentru geamuri. Ușile de garaj cu rulouri economisesc spațiul, deoarece mecanismul de deschidere se face prin deplasare verticală și se pot strânge sub formă de role.
Acestea necesită spațiu în plus doar pentru rola în care se strânge ușa, prin comparație cu ușile secționale care au nevoie de spațiu de culisare în plan orizontal.
În ceea ce privește ușile secționale, acestea nu se pretează oricărui tip de garaj întrucât necesită spațiu pe plan orizontal, de-a lungul tavanului, până în spatele garajului.

  • Montare

Ușile de garaj tip rulou sunt mai simplu de montat și utilizarea este mai la îndemână. Au o aplicabilitate foarte răspândită, fiind cel mai utilizat sistem de închidere a garajului și ieșirilor stradale. Ușile de garaj tip rulou au de regulă o lățime maximă de 5.5 metri și înălțime de 5 metri. Ușile secționale, concepute din panouri de otel, pot fi confecționate la o lățime mai mare.

  • Tipul de acționare

Acționarea ușilor cu rulou poate fi manuală sau electrică, printr-un deschizător amplasat în interiorul tamburului. Ușa secțională este în general concepută ca ușă automată, ca urmare a greutății ei.

  • Diferența de preț

Ușile de garaj tip rulou sunt mai avantajoase ca preț și presupun un timp de instalare mai mic decât cele secționale, de exemplu.

Avantajele rulourilor exterioare

Rulourile exterioare sunt un sistem practic, care izolează termic și fonic și în plus, ne păzesc intimitatea și liniștea. Printre beneficiile acestora mai amintim:
– protecție excelentă împotriva razelor solare
– protecție termică ridicată. Împiedică încălzirea excesivă vara și răcirea pe timp de iarnă
– intimitate împotriva privirilor indiscrete din exterior
– protecție fonică
– protecție anti efracție,
– permite dozarea confortabilă a luminii din locuințe și creează confort
– acționare monitorizată, pe bază de telecomandă
– design plăcut și modern
– integrarea în rulou a plaselor anti insecte.

Rulourile exterioare din aluminiu suprapuse sau aplicate cu plase țânțari feresc interiorul garajului împotriva insectelor, reziduurilor și a particulelor de praf dinafară. Pe lângă beneficiul practic, plasele anti-insecte garantează un aspect mai plăcut, elegant și confort în cazul razelor solare, intemperiilor, temperaturilor puternice, etc.

Articol susținut de PSK

Adaugă un comentariu