(P) Cea mai convenabilă soluție în trafic pentru livratori: mașină, scuter sau bicicletă?

Livrările la domiciliu sau la serviciu sunt în continuă dezvoltare. Oamenii petrec ore prelungite la job sau lucrează tot mai mult de acasă și nu mai au timp să gătească sau să meargă la cumpărături. De aceea, mulți preferă să comande la firme specializate. Dacă ți se pare că ar putea fi o oportunitate și te-ai hotărât să începi o afacere în acest domeniu, află în continuare care este cea mai convenabilă soluție în trafic pentru livratori: mașină, scuter sau bicicletă.

Există multe aplicații dedicate livrărilor de tot felul, așa că, orice restaurant, magazin, producător de fructe și legume, mic întreprinzător sau artizan, are posibilitatea să trimită produsele sale către clienți. 

Trebuie, însă, să alegi soluția potrivită pentru afacerea ta. Adică, să optezi pentru aplicația care se adaptează cel mai bine la specificul ofertei tale și să decizi cum te avantajează să fie transportată marfa respectivă: cu mașina, scuterul sau bicicleta.

Livrări cu mașina

Dacă trebuie să transporți mărfuri grele, voluminoase, pe distanțe lungi, sau dacă vremea este nefavorabilă, optează pentru companiile de livrări care folosesc mașini și dubițe special adaptate pentru acest gen de transport.

Marile firme de curierat sunt cele mai indicate, pentru că asigură securitatea transportului, au șoferi profesioniști și oferă mașini frigorifice, astfel încât să nu riști ca produsele să se altereze până ajung la destinație.

Atunci când clienții tăi sunt în alt oraș, colaborează cu livratori care au flotă auto, dar evaluează atent problema traficului. Timpii de așteptare la semafor și blocajele frecvente pot prelungi mult durata de livrare. Optează pentru companii atestate, care să-ți asigure mașini bune și șoferi profesioniști, altfel, riști ca livrarea să se termine cu un eșec. Dacă afacerea ta necesită drumuri dese și livrări constante de produse, ia în calcul achiziționarea unui automobil pentru livrări sau contractează un partener pe termen lung pentru livrări cu mașina, ca să beneficiezi de tarife mai bune la fiecare cursă.

Livrări cu scuterul

Majoritatea firmelor din domeniul horeca apelează la firmele de livrări care folosesc scutere. De exemplu, atunci când comandați mâncare în Galați, Brăila, Constanța, Iași sau Cluj, aceasta va fi adusă de un curier rapid pe un scuter dotat cu o cutie specială pentru depozitarea produselor. 

Datorită costurilor mai reduse ale acestui tip de transport, vei plăti mai puțin la fiecare livrare, iar rapiditatea de deplasare a acestor vehicule în orașele aglomerate te ajută să câștigi timp prețios și să reușești mai multe livrări în fiecare zi, în comparație cu transportul cu mașina.

Un alt avantaj important este manevrabilitatea, pentru că este mai ușor de parcat și de mutat un scuter, dintr-un loc în altul. Un dezavantaj evident îl reprezintă condițiile meteo, pentru că iarna este imposibil să livrezi cu scuterul, iar pe vreme ploioasă este dificil, chiar periculos, pentru cel care conduce scuterul.

Ai grijă, însă, să alegi atent colaboratorii pentru transportul mărfurilor cu scutere, pentru că livratorii trebuie să fie antrenați pentru acest tip de activitate. Aceștia trebuie să nu riște, ca să nu se accidenteze, și să cunoască foarte bine orașul, ca să aleagă rutele ideale, la diferite ore, în funcție de trafic și de ziua săptămânii în care se face livrarea.

Nu în ultimul rând, scuterele trebuie să fie dotate cu echipamente care să permită transportul în bune condiții pentru toate tipurile de mărfuri: cutie care să păstreze mâncărurile calde, ladă frigorifică sau casetă capitonată antișoc.

Livrări cu bicicleta

Acest mod de livrare este cel mai prietenos cu mediul, pentru că nu produce poluare. Așa că, dacă ești adeptul unui stil de viață ecologic, optează pentru livrări cu bicicleta, mai ales că este și cea mai ieftină modalitate. Alege livrări cu bicicleta pentru produsele tale dacă ai clienți în zone apropiate. În caz contrar, timpul de livrare se prelungește, clientul își pierde răbdarea, iar produsele, mai ales în cazul livrărilor de mâncare, nu pot păstra nivelul calitativ dorit.

În schimb, dacă trebuie să te strecori prin traficul foarte aglomerat, zi de zi, bazează-te pe curierii care fac livrări cu bicicleta. Nu uita, însă! Livrarea cu bicicleta este destul de dificil, dacă nu chiar imposibil, de făcut în anotimpul rece sau atunci când plouă foarte tare.

Adaugă un comentariu