(P) Cele mai bune 9 anvelope all-season – recomandările E-pneu.ro

Anvelopele all-season reprezintă o opțiune excelentă pentru mulți șoferi care garantează performanțe ridicate la drumurile cu automobilul pe tot parcursul anului, pe o mare varietate de suprafețe și condiții climatice: ploaie, grindină sau zăpadă.

Criterii după care se poate face o analiză a performanțelor diferitelor anvelope all-season:

  • aderența pe drumuri uscate;
  • aderența pe drumuri umede;
  • proprietățile frânării pe drumuri uscate;
  • proprietățile frânării pe drumuri umede;
  • confortul la condus;
  • emisia de sunete;
  • consumul de carburant.

Iată o propunere de top cauciucuri pentru toate sezoanele în viziunea celor de la E-pneu.ro:

  • Goodyear Vector 4 Season Gen 3
  • Bridgestone Weather Control A005
  • Continental AllSeasonContact
  • Falken EuroAll Season AS210
  • Hankook Kinergy 4S2
  • Michelin CrossClimate+
  • Nexen N Blue 4Season WH17
  • Vredestein Quatrac Pro
  • Goodyear Vector 4 Season Gen 3 (castigator test Auto-Bild 2020 )

Comparativ cu cele din generația anterioară, anvelopele Goodyear Vector 4 Seasons Gen-3 oferă performanțe de rulare mai bune, o călătorie mai confortabilă cu mașina. 

Conform statisticilor, circa trei sferturi dintre șoferii ce au testat cauciucurile din vechea generație ar cumpăra și modelul Goodyear Vector 4 Seasons Gen-3 pentru a-l monta la mașina lor. Acesta a fost prezentat la începutul anului 2020, dar deja este cerut de către conducătorii auto care sunt fani anvelope all-season.

Anvelopele Goodyear oferă o tracțiune excelentă, folosind tehnologia Snow Grip, indiferent de condițiile meteo, sunt confortabile, eco friendly și foarte rezistente la rulare.

Acest tip de anvelopă este cel mai frecvent câștigător la teste și a primit multe recenzii pozitive.

  • Bridgestone Weather Control A005 

Bridgestone binecunoscută de către cei interesați ca fiind compania numărul unu la nivel mondial în materie de anvelope și produse din cauciuc, a lansat Weather Control A005, anvelopa premium pentru întregul anul: de la viraje periculoase și  pînă la frânarea bruscă urbană a șoferilor la semafor sau când apare brusc un pieton indisciplinat în fața mașinii,, cauciucul A005 permite a avea un control foarte bun al mașinii, chiar și în condiții meteorologice dificile.

Merită să îți procuri asemenea anvelope all-season dacă vrei să nu ai probleme pe drumurile publice, indiferent dacă este soare arzător, plouă, burnițează sau pe ninsoare.

  • Falken EuroAll Season AS210

Înlocuiește modelul Falken Euroall Season AS200, este disponibilă în 137 de  dimensiuni și a fost lansată în anul 2018. Se vinde în Europa. Față de modelul anterior, acesta a avut performanțe bune la toate testele, mai ales control al direcției stabil si exact în orice condiție meteo testat. A demonstrat o mare rezistență la acvaplanare, durată de viață a profilului ridicată și preț accesibil.

Sunt bune atât pentru circulația urbană, dar și condiții în condiții de macadam moderate. Sunt rezistente la uzură, silențioase, se comporta bine pe asfalt și bălțile umede, se descurca bine pe pămînt și nisip, nu conduc la o creștere a consumului de combustibil în comparație cu alte cauciucuri din aceeași clasă.

  • Continental AllSeasonContact

Acest tip de anvelope all season de proveniență germană bucură soferii prin excelenta performanță pe care o au, indiferent de condițiile meteorologice. 

Se potrivesc perfect unei game largi de vehicule: Audi A4, Bmw seria 3 si seria 5, Mercedes C-class, Ford etc.

Au o aderență imbatabilă pe drumurile înzăpezite sau umede și o frânare performantă, indiferent dacă șoseaua este udă sau umedă.

Consumului de combustibil este redus, la fel și nivelul de zgomot la rularea pe drumurile publice.

Siguranță perfectă în călătorii, un control foarte bun al mașinii indiferent de condițiile concrete în care se șofează, iată ce oferă Continental AllSeasonContact.

  • Firestone Multiseason Gen 02

Acest model înlocuiește predecesorul său, Firestone MultiSeason. Disponibilă în 66 de  dimensiuni, anvelopa a fost lansată în anul 2019 și se vinde în Europa. Atât la testele privind tracțiunea cât și distanța  de frânare a obținut rezultate bune. A obținut punctaje bune și la testul controlului direcției pe carosabil umed, distanța de frânare pe carosabil uscat, durata de viața a profilului ridicată iar raportul calitate-preț este unul excelent. Principala problema este rezistența la acvaplanare medie. Totuși, rezultatele nu sunt rele pentru debutul in testele independente

Suporturile multidirecționale din centrul benzii de rulare cresc tracțiunea pe zăpadă și scurtează distanțele de frânare.

  • Hankook Kinergy 4S2

Hankook Kinergy 4S2 H750 este o anvelopă all-season recomandate pentru mașinile din  gama medie.

Este de proveniență sud-coreeană, iar secretul performanței sale rezidă în structura sa neobișnuită și compusul din cauciuc pe bază de materii prime naturale. Permite o conducere sigură și eficientă, indiferent dacă afară plouă, burnițează, ninge sau temperaturile sunt caniculare.

Compusul, care conține o cantitate mare de materii prime naturale, garantează o aderență ridicată chiar și la temperaturi scăzute, iar canelurile foarte largi dispersează apa și o drenează eficient în lateral. Cauciucul permite frânarea bruscă și sigură datorită structurii sale puternice de blocare.

Designul creativ al anvelopelor Hankook Kinergy 4S2 sunt o cale de mijloc între performanță și durabilitate.

Astăzi, marca este considerată al șaptelea cel mai mare furnizor de anvelope pentru autoturisme și camioane din lume. Are o serie de facilități moderne de producție nu doar în Coreea, ci și China, Ungaria, SUA, Indonezia.

  • Michelin CrossClimate+

Durabilitate sporită și eficiență a consumului de combustibil la drum. Iată cu ce se laudă acest tip de anvelopă. Un compus complex de cauciuc (silice, polimeri funcționali, plastifianți noi) îmbunătățește aderența pe diferite suprafețe (drumuri umede și uscate, zăpadă), crește rezistența la uzură și reduce mult cantitatea de carburant necesar la drum.

Modelul puternic direcțional al benzii de rulare cu canaluri profunde de drenaj reduce riscul de acvaplanare. Un număr mare de sectoare de rulare, completate de margini ascuțite, pe una din părți, permite ca anvelopa să funcționeze eficient și în condiții de iarnă grea. Iar marginile netede ale blocurilor de pe cealaltă parte reduce deformarea și sporește aderența pe suprafețe uscate de carosabil.

  • Nexen N Blue 4Season WH17

Nexen N’Blue 4Season este un cauciuc all-season pentru toate anotimpurile cu design direcțional al benzii de rulare fabricat de către un brand sud-coreean special pentru piața europeană de anvelope și lansat în 2016.

Piața în continuă expansiune a anvelopelor pentru toate anotimpurile l-a făcut pe acest producător asiatic de cauciucuri auto ca să se gândească la crearea unei versiuni relativ ieftine a anvelopelor premium concepute pentru funcționarea pe tot parcursul anului în climatul țărilor din Europa.

Proprietățile de aderență ale anvelopei pe zăpadă și pe asfaltul umed sunt caracteristicile cheie ale Nexen N’Blue 4Season.

Un compus inovator din cauciuc și un design special 3D, designul V-direcțional și un sistem de drenaj eficient, precum și suprafața de contact fac din N Blue 4 Season anvelopa ideală pentru șoferii comozi care nu vor ca să schimbe mereu cauciucurile în funcție de sezon sau condițiile meteo.

Proprietățile excelente de iarnă ale anvelopei se datorează absorbției ridicate a numeroaselor blocuri de rulare.

  • Vredestein Quatrac Pro

Vredestein este un brand din clasa premium ale cărui anvelope se deosebesc de concurență prin aspectul lor unic. Principalul lucru de diferențiere al firmei producătoare, reprezentată de gigantul indian Anvelope Apollo, este că are o bază științifică și tehnică excelentă care face posibilă crearea de anvelope bune de iarnă și de vară. Unitățile de producție ale companiei sunt situate în India, Olanda și Ungaria.

Vredestein Quatrac Pro este o anvelopă pentru toate anotimpurile, concepută special pentru segmentul UHP și vehiculele de ultimă generație precum ar fi: Alfa Romeo Stelvio, Volvo XC90 și BMW Seria 5. Anvelopele pentru toate anotimpurile Quatrac Pro sunt disponibile în dimensiuni de la 17 la 21 inch. 

Acest model este complet adaptat nevoilor autoturismelor care se confruntă cu sarcini mari și inegale în mod cotidian.

Au o durabilitate și fiabilitate crescute, permit reducerea consumului de carburant prin scăderea forțelor de rezistență la rulare. Compușii din cauciuc cu adaos de silice de înaltă calitate reduc mult pierderile de energie în timpul deplasării.  Banda de rulare asimetrică a anvelopei Vredestein Quatrac Pro este împărțită în două zone active, fiecare dintre ele având roluri distincte.

Dacă ești și tu fanul tipurilor de anvelope pentru toate sezoanele, poți alege cu încredere unul dintre modelele de mai sus de la E-pneu.ro!

Adaugă un comentariu