(P) Cine pornește automobilul și îl alimentează?

Mașina personală nu mai este de mult un moft, ci este o necesitate în ziua de astăzi pentru fiecare dintre noi. Este dificil să îți imaginezi activitățile zilnice fără ajutorul pe care mașina, fie ea de serviciu sau cea personală ți-l oferă.

Dacă ai un parc auto atunci știi cât de importantă este bateria auto, însă ceea ce nu știi este că specialiștii de la bateriiautoacasa.ro au oferte atractive pentru parteneri și distribuitori și, totodată, sunt într-o continuă căutare de noi parteneriate.

Totuși, indiferent dacă ești un profesionist în domeniul auto sau folosești mașina în interes personal trebuie să știi cum să întreții automobilul. Nu, astăzi nu vom aborda subiecte precum utilizarea unui anumit tip de carburant și calitatea acestuia, întreținerea reviziilor tehnice la zi, schimbarea pieselor uzate sau alte accesorii necesare pentru funcționarea optimă a automobilului.

Evident toate cele menționate mai sus conduc la o viață mai îndelungată a mașinii și o funcționare corectă, însă unul dintre cele mai frecvente și problematice aspecte ce nu sunt abordate prea des este bateria auto. Probabil și tu te-ai aflat în situația în care dis de dimineață aveai nevoie urgent să te deplasezi, iar bateria auto era nefuncțională.

Din păcate, bateria auto este o piesă fără de care nici un automobil nu poate funcționa, iar modul în care aceasta performează influențează toată partea electrică a unei mașini, de la pornire până la bună funcționare a accesoriilor auto.

Practic, bateria auto este piesa care are rolul de a stoca energia electrică necesară motorului ca să poată porni și alimenta consumatorii, iar durata acesteia de viață este de cele mai multe ori între 3 și 4 ani. În mod evident există și excepții iar acestea depinde de calitatea bateriei, tehnologiile pe care le folosește producătorul sau chiar automobilul pe care îl folosești.

Iată cum să îți dai seama că bateria este descărcată și da semne că ar trebui să o înlocuiești:

  • martorul din bord aferent bateriei rămâne aprins chiar și după ce motorul a fost pornit;
  • luminile de la poziții sunt foarte slabe când motorul este stins;
  • sunetul claxonului este slab;
  • borna bateriei (sau amandouă) nu sunt bine prinse de baterie;
  • ai uitat farurile automobilului aprinse sau chiar și radioul pentru perioade îndelungate de timp;
  • sesizezi un scurt-circuit, de regulă la becurile de semnalizare (problema clasică a Daciei Logan).

O singură soluție eficientă

Pentru oricare dintre problemele semnalate anterior există o singură soluție eficientă, care cu siguranță te va feri de alte probleme. Achiziționează o nouă baterie, de la un distribuitor serios, fără să te gândești la diferența de 50 de lei pe care o dai pentru o baterie auto bună.

Redresorul nu este o soluție. Cel mult vei putea pleca atunci, pentru câteva zile sau cel mult amâni inevitabilul.

Dacă totuși bateria auto te-a lăsat în momentul sau locul nepotrivit, cu un scurt apel la bateriiacasa.ro vei avea bateria acasă sau oriunde este necesar în București – Ilfov și, cu această ocazie, vei beneficia și de montajul corect, dar și de o verificare pentru a putea fi descoperite alte defecțiuni frecvente cum ar fi defectarea alternatorului.

Ce baterie auto să aleg?

Da, piața de baterii auto este competitivă. Există multe tipuri de baterii, de la tehnologii folosite până la voltaj sau tipuri de autovehicule, însă printre cele mai bune baterii auto de pe piața din România putem spune că Varta, Bosh sau Rombat sunt cele mai performante, iată de ce:

Alegerea unei mărci cu renume și istoric îndelungat

Chiar dacă mulți afirmă că vei plăti pentru marcă’, este incontestabilă experiența și istoria acestora. În cazul lor se aplică prezumția de standarde înalte și tehnologii de ultimă oră, așadar achiziția unei mărci de baterii auto cu istorie este foarte probabil să îți aducă avantaje precum:

  • tehnologia AGM, care reduce poluarea și contribuie la economia de carburanții;
  • rezistență ridicată la ciclul de încărcare-descărcare
  • rezistență la scurgeri, vibrații sau la înclinare ori răsturnări;
  • durată  de viață îndelungată în timp;
  • performanțe ridicate atât ale bateriei cât și ale autovehiculului.

De unde să achiziționezi astfel de baterii?

Atât în situația în care ai nevoie de o baterie pentru mașina personală, dar în special dacă administrezi un parc auto și ai nevoie de asistență, montaj și pentru livrarea rapidă a bateriilor este recomandat să salvezi numărul de telefon al unor profesioniști în domeniu. Astfel, mașina va fi mereu pregătită pentru drumuri și fiecare TAXI funcțional sau mașină a companiei gata de drum întins până în cel mai îndepărtat colț al țării.

Adaugă un comentariu