(P) Cum alegem cel mai bun scuter electric în 2022

Cei care locuiesc într-un oraș e posibil să fi observat din ce in ce mai multe scutere electrice pe drumurile publice. Acestea sunt destul de practice și mulți oameni cred că în curând vor înlocui cu ele muntele de mașini din trafic. De asemenea, sunt mai ieftine decât un autoturism, așadar oamenii își permit să le cumpere și să le folosească cu ușurința.

I)Motive pentru a cumpara un scuter electric

a)Scuterele electrice sunt mult mai ușor de întreținut decât cele pe benzină. Băgați la încărcat, lăsați să se încarce, iar apoi sunteți gata de plecare!
Scuterele electrice sunt ușor de întreținut și, dacă ați deținut vreodată o motocicletă înainte, atunci știți cât timp necesită întreținerea acesteia. Lubrifierea, verificarea, și reglarea diferitelor componente fac parte din deținerea unei motociclete. Cumpărarea unui scuter electric îți va schimba viața!

b)Cumpărați un scuter electric și sosiți mai repede la muncă sau în orice alt loc
A cumpăra un scuter electric înseamnă acces la mai multă libertate. Adio ambuteiaje și vânarea unui loc de parcare. Alegeți propriile drumuri, chiar și pe cele pe care nu le-ați parcurs niciodată și hai la explorat! Data viitoare când mergeți la serviciu, aruncați o privire la mașinile cu o singură persoană înăuntru. Veți observa că, în afară de șofer, majoritatea mașinilor sunt adesea goale.

c)Respectați mediul înconjurător, și, în același timp, și pe ceilalți din jur
Conducerea unui scuter electric reprezintă privilegiul de a vă bucura de o călătorie durabilă, silentioasă și lină. Adio nori groși de fum, salutare planetă mai curată.
Fără o țeavă de eșapament care să sufoce mediul înconjurător, scuterul electric reduce enorm emisiile de dioxid de carbon. Dacă nu știați, vehiculele electrice sunt și ele extrem de silențioase. Gata cu diminețile zgomotoase, încețoșate și aglomerate, relaxați-vă și lăsați-vă ghidat.

II)Autonomia și acumulatorul scuterului

Bateria este unul dintre primele lucruri de verificat la un scuter electric. Când circulați cu energie electrică, bateria limitează considerabil călătoria, de la viteză până la distanța parcursă. În general, o baterie cu o capacitate de 12-14 Ah îți poate asigura o autonomie de 40-50 km parcurși la viteza maximă. Tipul de acumulator folosit de un scuter electric este in general cu plumb-acid.
Adesea, și cu o întreținere adecvată, bateria unui scuter electric are o durată de viață medie de 300-500 de cicluri de încărcare completă. Acest lucru înseamnă de obicei 2-3 ani pentru utilizatorul obișnuit. Dacă depășiți această perioadă, atunci timpul nu este la fel de relevant, ci mai degrabă de câte ori vă puteți încărca bateria.

Bateriile de calitate inferioară se pot epuiza după un an, iar una de bună calitate poate dura până la 5 ani, așa că alegeți cu grijă bateria pe care o folosiți, deoarece este inima scuterului electric.
De asemenea, facem economie atunci când încărcăm un scuter electric. Prețul per încărcare la un scuter de capacitate medie este de 3,8 RON.

III)Viteza scuterului electric

Scuterele electrice au caracteristici și beneficii diferite. În concordanță cu legislația României, vehiculele electrice sunt limitate la viteza de 25 de km/oră, însă nu va fi nevoie de permis de conducere pentru a circula cu ele.

Dar, dacă doriți mai multă viteză, puteți alege un scuter electric mult mai puternic, însă trebuie să țineți cont de faptul că veți avea nevoie de permis de conducere în acest caz.

Mai jos va vom oferi cateva exemlpe de scutere preferate de noi, cum ar fi:
Scuterul electric RDB Sulina, cu puterea motorului de 500W, limitat la 25 de km/oră, prin urmare putând circula cu acesta fără permis.
Acesta suportă o greutate maximă de 180-190 de kilograme și are o autonomie de 60 de kilometri pe pista de testare. Desigur, automonia poate varia, în funcție de diverși factori și viteza la care este supus scuterul.
Desigur, pentru cei care doresc o viteză superioară, există scuterul electric RDB MT-3, care atinge o viteză maximă de 55 de km/oră, însă este nevoie de permis de conducere. Avem totodată și o putere mult mai mare a motorului față de cel prezentat la modelul anterior, și anume 2000W. Autonomia rămâne și în acest caz tot de 60 km pe pista de testare.

IV)Siguranța are prioritate

Un scuter electric trebuie să fie echipat cu faruri de fază scurtă și lunga dar si cu lumini de semnalizare. De asemenea, atunci când alegem un scuter electric, trebuie să fim atenți să aibă oglinzi solide și roți care să ofere tracțiune și stabilitate.

Totodată este recomandat să fie montat o alarmă antifurt.

V)Top 3 scutere Rac Dobrogea Bike

Pe primul loc avem Scuter electric RDB SULINA, Design 2022, 500 W, fără permis de conducere. Despre acest model, putem spune ca este foarte agil si usor de condus. De asemenea, este un scuter electric pretabil pentru majoritatea oamenilor, cu o viteză de 25 km/oră, suficientă pentru majoritatea activităților.

Al doilea loc este ocupat de Scuterul electric RDB Eco Rider MX Plus, 1000 W, 2022, Fără permis, 25 km/h. După cum puteți observa, scuterul are o putere a motorului mai mare și un design modern, fiind apreciat de foarte multe persoane. Frâna este hidraulică, pe disc, oferind o siguranță pe masura.

A treia poziție o ocupă scuterul electric RBD GT5, 2000 W, 72V, 35km/h, 160 kg 2022. Puterea motorului este de 2000W și o viteză de 35 km/h, însă, în acest caz, trebuie să deținem permis de conducere. Suportă o greutate maximă de 255 kilograme și prezintă o autonomie testată de 50-60 de kilometri.

Ca si concluzie, sfatul nostru este sa alegeti un scuter electric cu toata documentatia valabila (Certificat European de Conformitate EEC, factura si garantie), cat si un scuter de la importatori cu experienta si vechime in domeniu pe piata romaneasca cum ar fi RDBeco, pentru a evita ulterioare probleme de fiabilitate, garantie sau drept de circulatie pe drumurile publice.

Adaugă un comentariu