(P) Cum să alegi cel mai bun acumulator auto

Orice șofer a trecut prin experiența traumatizantă a unei baterii de mașină descărcate. Trebuie să ajungi undeva și întârzii. Te urci în mașină, răsucești cheia sau apeși butonul de pornire și … nimic! Sau poate auzi doar un clic dezgustător. Dintr-o dată nu mai poți pleca și ai nevoie de o remorcare. Și probabil și de o baterie nouă. Dar care dintre ele? Atât de multe mărci, tipuri, prețuri și locuri de unde le poți cumpăra. Pe care să o alegi și de ce?

Care este cea mai bună baterie auto?

Bateria este o parte importantă a fiecărui vehicul. Aceasta furnizează energia necesară pentru a porni motorul cu combustie și este sursa de energie atunci când mașina este staționată. Răspunsul simplu la întrebarea “Care este cea mai bună baterie?” este cea care este specificată pentru vehiculul dumneavoastră. Nu trebuie să fiți un expert pentru a face o achiziție informată și rentabilă. Verificați manualul pentru a afla dimensiunea, specificațiile și valorile bateriei originale. De asemenea, puteți afla care este cea de care aveți nevoie din ghidurile din magazinul de piese auto sau online.

Cum alegi o baterie auto pentru mașina ta?

Pentru a alege o baterie auto potrivită pentru mașina dumneavoastră, trebuie să:

  • Verificați dimensiunea înainte de a cumpăra
    Este o idee bună să vă asigurați mai întâi că ați ales dimensiunea fizică potrivită. O serie de dimensiuni se potrivesc la marea varietate de vehicule din ziua de azi.
    Dimensiunea unei baterii auto se referă în principal la dimensiunea fizică și la configurația terminalelor sale. Există diferite dimensiuni standardizate, cum ar fi grupurile 24, 35, 48 etc. Acestea se bazează pe specificațiile și cerințele vehiculului în care va fi instalată bateria.
    Dimensiunea unui acumulator poate include, de asemenea, capacitatea sa nominală, exprimată în amperi-oră(Ah). Aceasta indică cantitatea de energie pe care acumulatorul o poate furniza într-o anumită perioadă de timp. De obicei, cu cât capacitatea nominală este mai mare, cu atât mai multă energie poate stoca și furniza acumulatorul.
  • Aflați ce tip de baterie aveți nevoie
    Există două tipuri principale de acumulatori auto: baterii cu plumb și acid (baterii plumb-acid) și baterii cu ioni-litiu (Li-ion). Cele mai multe autovehicule utilizează acumulatori plumb-acid, care sunt mai ieftini, dar au o durată de viață mai scurtă. Bateriile Li-ion sunt mai scumpe, dar oferă o durată de viață mai lungă și o densitate energetică mai mare;
  • Aflați puterea de pornire a motorului
    Următorul lucru care trebuie verificat este puterea de pornire a motorului a bateriei unui vehicul. Aceasta se referă la capacitatea sa de a furniza un curent mare pentru a porni motorul mașinii.
    Acesta este exprimat în amperi (A) și indică valoarea curentului pe care bateria îl poate furniza într-un interval scurt de timp, de obicei 10 secunde.
    O putere de pornire mai mare înseamnă că bateria poate furniza mai mult curent și poate face față mai bine la pornirea motorului în condiții mai dificile, cum ar fi temperaturile scăzute sau atunci când motorul necesită mai multă energie pentru a fi pornit;
  • Aflați despre terminalul bateriei
    Terminalul din dreapta și cel din stânga se referă la poziția lor fizică pe bateria mașinii. Această referință se aplică în special la baterie cu terminale laterale.
    Atunci când ne aflăm în fața motorului, terminalul drept al bateriei este situat în partea dreaptă a bateriei, iar terminalul stâng este situat în partea stângă. Această orientare este determinată din perspectiva șoferului, deoarece poziția bateriei poate varia în funcție de tipul și modelul vehiculului.
    Este important să cunoașteți orientarea corectă a terminalelor bateriei (dreapta și stânga) atunci când înlocuiți o baterie pentru a vă asigura că terminalele se vor potrivi corect cu cablurile de alimentare ale vehiculului. Acest lucru asigură o conexiune electrică corectă și sigură.
  • Verificați calitatea și marca
    Optați pentru o baterie auto de la o marcă de încredere, cunoscută pentru calitatea produselor sale. Verificați recenziile și reputația mărcii pentru a vă asigura că veți achiziționa un produs fiabil și durabil;
  • Aflați care este perioada de garanție
    Fiți atenți la perioada de garanție oferită de producător. O perioadă de garanție mai lungă indică încrederea producătorului în calitatea produsului.
  • Comparați și verificați prețurile
    Comparați prețurile diferitelor mărci și modele de acumulatori auto, luând în considerare criteriile de calitate și performanță. Asigurați-vă că obțineți un raport calitate-preț bun.
    Este important să alegeți o baterie auto de înaltă calitate care să se potrivească nevoilor vehiculului dvs. pentru a vă asigura că aveți o putere fiabilă și o durată de viață adecvată a bateriei.
Adaugă un comentariu