(P) Cum transformi garajul într-o extensie a casei?

Familia ta s-a mărit, iar casa a devenit neîncăpătoare? Dacă nu ai bani pentru a cumpăra o casă nouă, atunci este momentul să te gândești să-ți extinzi locuința. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este prin transformarea garajului într-o cameră, fie că este vorba despre un dormitor, living sau un birou. Iată ce trebuie să știi despre transformarea garajului într-o extensie a casei.

Motive pentru care ar trebui să transformi garajul

Există numeroase motive pentru a transforma un garaj într-o extensie a casei. Iată câteva dintre cele mai importante:
1. Pentru a crea un spațiu pentru oaspeți
Dacă ai o familie numeroasă sau prieteni care vin în vizită frecvent și rămân peste noapte, este important să ai o cameră de oaspeți. Dacă nu ai una, este timpul să o creezi. Poți face acest lucru folosind garajul.

2. Ai nevoie de mai mult spațiu pentru tine
Fie că ți s-a mărit familia și au apărut copiii care au nevoie de camerele lor, fie că lucrezi de acasă și ai nevoie de spațiu pentru birou, sau vrei să-ți creezi propria sală de fitness, garajul este locul potrivit pentru a face acest lucru.

3. Îl poți folosi ca locuință de închiriat
Dacă stai într-o zonă turistică și ai un garaj încăpător, îl poți transforma într-o locuință de închiriat. Acest lucru îți va asigura un venit în plus.
Atenție! Indiferent de modul în care va fi folosit garajul este important ca acesta să beneficieze de o bună izolare fonică și acustică, astfel încât zgomotele din interior să nu deranjeze ceilalți locatari ai casei, iar cele din exterior să nu pătrundă în interior.

Planificarea și pregătirea pentru transformarea garajului

Dacă ești hotărât să transformi garajul într-o anexă a locuinței este important să-ți faci toate planurile necesare.
Primul pas este să decizi în ce tip de cameră îl transformi, apoi să achiziționezi materialele necesare transformării.

Ce materiale trebuie să cumperi

Pentru transformarea garajului vei avea nevoie de numeroase ustensile și materiale de construcție, de la bormașină, la ciocane rotopercutoare profesionale și până la diverse tipuri de chei, surubelnite, trafaleți, pensule, smirghel și consumabile precum cuie, suruburi, etc.

Apoi, pentru transformarea propriu-zisă a garajului vei avea nevoie de materiale de construcție precum izolație interioară și exterioară, ferestre, glet, vopsea, parchet sau gresie.
Începe prin golirea garajului de toate lucrurile depozitate acolo. Aruncă tot ce nu mai folosești și mută în pod restul lucrurilor. Curăță încăperea și pregătește-o pentru renovare.

Dacă vrei să transformi garajul într-o bucătărie și vrei să adaugi gaze, este important să obții autorizație pentru montarea acestora. Vei avea nevoie de aerisire specifică, prin urmare trebuie să te pregătești intens pentru acest pas.

Reglementări și permisele necesare pentru transformarea garajului

În cazul modificării unui garaj care este deja atașat locuinței și face parte din aceasta, nu ai nevoie de autorizații, aceasta făcând deja parte din planul casei. Excepție fac modificările fațadei și adăugarea ferestrelor și a unei uși.

Acest lucru este probabil să fie considerat dezvoltare permisă, astfel încât, de obicei, nu va avea nevoie de un consimțământ oficial de planificare.

În schimb, dacă vine vorba despre un garaj care nu este atașat locuinței, vei avea nevoie de autorizații speciale. În primul rând garajul trebuie declarat ca și construcție, pentru care ai nevoie de

autorizație de la primărie.
Vei avea nevoie de un plan al locuinței și garajului ce urmează să fie transformat într-o anexă a casei.  De asemenea, vei avea nevoie de autorizație pentru instalarea gazelor, dacă sunt necesare.

Cum să personalizezi extensia casei prin transformarea garajului

Obținerea rezultatului potrivit depinde de amploarea proiectului, de modul în care dorești să îl utilizezi și să îl integrezi în proprietate, precum și de bugetul pe care îl ai la dispoziție.
Apelarea la un arhitect pentru a obține un design de vis, personalizat după propriile preferințe, poate fi alegerea perfectă pentru a te asigura că design-ul nu va fi un eșec.
Rezultatele pot fi fantastice – dacă nu chiar atât de avangardiste – și mulți dintre cei care-ți trec pragul te vor invidia pentru nouă încăpere creată.

Costuri și opțiuni de finanțare pentru transformarea garajului

Când vine vorba despre costuri, acestea diferă în funcție de mulți factori. De la dimensiunea spațiului, la achiziționarea echipamentelor și  materialelor necesare, în funcție de proiectul dorit și până la modul de transformare a garajului (vei face tu toată munca sau vei apela la profesioniști?).

După cum am menționat, costul transformării garajului este afectat de numeroși factori și poate începe de la 1000-2000 de euro, ajungând până la câteva zeci de mii de euro, în cazul unei locuințe luxuriante.

În mare parte, cea mai mare parte a bugetului va fi alocată materialelor de construcție. Dacă vei face singur treaba, vei avea nevoie de ustensile specifice, care se adaugă costului, dacă nu, vei plăti mâna de lucru. Apoi restul costurilor vor merge spre amenajarea camerei (mobilier, decorațiuni interioare, etc). Dacă alegi un designer care să-ți facă un plan și să se ocupe de decorarea camerei, prețurile vor crește exponențial.

Ca opțiuni financiare, dacă nu ai banii strânși deja, poți apela la un credit de nevoi personale sau chiar la un credit ipotecar.

Idei și sfaturi practice pentru transformarea garajului

Există numeroase moduri de transformare a garajului într-o anexă a casei. Iată câteva idei de amenajare din care să te inspiri, dar și sfaturi practice pentru amenajarea încăperilor respective:
1. Transformă garajul într-un dormitor confortabil

  • Un dormitor pentru oaspeți, sau unul pentru copii, este esențial în orice locuință. Dacă nu ai deja unul este timpul să-l creezi, iar cel mai simplu este să faci acest lucru folosind un garaj.  Iată de practici trebuie să ții cont în amenajarea acestuia:
  • Izolează fonic pereții și ușa. Izolarea fonică este esențială, mai ales dacă dormitorul renovat din garaj dă spre o stradă sau o alee din apropiere.
  • Construiește un tavan cu tavă stratificată. Acestea au un panou central înălțat care adaugă o siluetă dramatică dormitorului.
  • Cablează tavanul cu fibră optică pentru iluminat. Iluminatul cu fibră optică va da o notă unică dormitorului tău, dar și un aer luxuriant.

2. Biroul din garaj

Dacă lucrezi de acasă cu siguranță simți nevoia unui spațiu care să fie destinat doar biroului și care să te facă să te simți bine, dar unde să te poți concentra.

  • Creează zone de lucru separate pentru diferite proiecte sau persoane. Dacă și tu și partenerul tău lucrați de acasă veți avea nevoie fiecare de spațiul lui
  • Îmbunătățește semnalul Wi-Fi prin instalarea de dispozitive de îmbunătățire a semnalului pentru a te asigura că semnalul va rămâne puternic.
  • Controlează electronicele cu ajutorul tehnologiei smart home. Crearea unui biroul și respectiv a unei case inteligente îți oferă numeroase avantaje, precum controlul luminilor, al centralei și altor aparate electrocasnice direct de pe telefonul mobil.

3. Creează propria sală de fitness în garaj

Dacă ești pasionat de sport și nu există zi în care să sari peste antrenamente, dar mersul până la sală este o neplăcere pentru tine, mai ales dacă în zona ta nu se află niciun și trebuie să parcurgi un drum lung, atunci o sala de fitness acasa, poate fi soluția pentru tine.

  • Începe prin a transforma garajul într-o sală de fitness. În acest caz, modificările pot fi minime. Vei avea nevoie doar de o izolare interioară și exterioară a spațiului și a ușii de garaj (pentru perioada de iarnă) și vopsirea pereților în alb.
  • Opțional, poți amenaja un perete cu oglinzi.
  • Crează o pardoseală din plăci de cauciuc
  • Cauciucul absoarbe șocurile și poate ușura tensiunea exercitată asupra genunchilor în timpul antrenamentelor. Podelele din cauciuc protejează, de asemenea, betonul de dedesubt de daunele cauzate de greutățile scăpate.
  • Adaugă pe pereți stickere cu mesaje motivaționale
  • Adu în garaj aparatele dorite de tine

În transformarea garajului, nu numai materialele de construcție sunt importante, ci și ustensilele. Un ciocan rotopercutor de calitate, precum Hyundai HY-BH 2-260, poate face diferența în realizarea proiectului dvs. cu succes.

Adaugă un comentariu