(P) Dacă nu strălucește, nu este bine – schimbă farurile în pereche

Atunci când vorbim despre siguranța la volan, dar și a celorlalți participanți la trafic, oamenii se gândesc la centura de siguranță, la sistemul de frânare, la respectarea regulilor de circulație și ignoră un aspect cel puțin la fel de important – anume vizibilitatea. Aproape 3 sferturi din accidentele rutiere au loc noaptea. Acest lucru se traduce în aproximativ 1.3 milioane de victime anual, cauza principală fiind lipsa unei bune vizibilități care să le permită șoferilor să identifice suficient de rapid eventualele pericole și să le evite în timp util.

Iar când discutăm despre vizibilitate, nu ne referim doar la cât de bine este iluminat drumul, ci și la calitatea și distribuția luminii farurilor. Majoritatea șoferilor se gândesc la faruri doar atunci când s-au defectat complet, însă lumina înseamnă mai mult decât atât. În realitate, lumina se diminuează în timp, mai exact după 500 de ore de funcționare slăbește cu până la 30%, însă șoferii subestimează acest aspect. De ce este lumina deficitară o problemă atât de importantă? Conform unui sondaj realizat în anul 2019, jumătate dintre mașini au probleme cu iluminatul, în timp ce 20% dintre ele urmau să prezinte o defecțiune în viitorul apropiat.

Trei aspecte ale luminii

OSRAM, lider pe piața iluminatului auto mondial, este un jucător cu notorietate de mai bine de 110 ani, care, prin produsele sale, pune întotdeauna securitatea șoferilor pe primul loc. Indiferent că discutăm despre mașina proprie sau despre mașina unui client, siguranța pe șosele se poate asigura prin respectarea a trei principii:
Verificarea și schimbarea farurilor – înainte de a aștepta să se defecteze complet, orice modificare în intensitatea sau distribuția uniformă a luminii va trebui sesizată, impunându-se luarea de măsuri proactive în sensul înlocuirii lor imediate.

Schimbarea farurilor în pereche – lămpile, alături de alte componente esențiale pentru siguranța mașinii, precum frâne, șocuri sau ștergătoare, se înlocuiesc întotdeauna în pereche; chiar dacă doar unul dintre faruri este afectat, ambele au fost supuse aceluiași stres, prin urmare defectarea primului, anunță cu siguranță faptul că nici cel de-a doilea nu va mai funcționa pentru mult timp.

În plus, schimbarea unui singur far va determina diferențe majore între cele două, fapt ce se traduce într-o distribuție neuniformă a luminii, care va obosi șoferul și îl va pune în pericol.

Adoptarea celor mai noi tehnologii – odată cu schimbarea vechilor lămpi, este recomandată trecerea la o nouă tehnologie care aduce beneficii și avantaje superioare și care oferă răspunsuri exacte la necesitățile fiecărui conducător auto. Cu atât de multe soluții avansate de iluminat disponibile chiar și pentru modelele mai vechi de mașini, nu există niciun motiv pentru a nu găsi lămpile potrivite. Indiferent că vorbim despre xenon sau halogen, portofoliul vast deținut de OSRAM cuprinde lămpi de înaltă performanță ce asigură intensitate și o mai bună vizibilitate.

Produsele de înaltă performanță de la OSRAM

Ca lider global în soluții de iluminat OEM și piese de schimb, OSRAM este un partener perfect, atât pentru șoferii obișnuiți, cât și pentru afaceri precum service-uri sau magazine de piese auto. Gama de produse OSRAM cuprinde produse inovatoare, atent testate în condiții extreme pentru durabilitate și calitatea premium. Toate produsele se bucură de garanție pentru liniștea clienților noștri.

Găsirea lămpii potrivite este un proces în care trebuie să luăm în calcul comportamentul la volan, care diferă de la individ la individ, dar și cerințele și așteptările în ceea ce privește lumina. Câteva aspecte relevante pentru a face cea mai bună alegere, vizează:

– frecvența călătoriilor
– calitatea vederii pe timp de noapte a șoferului
– gradul de iluminare a drumurilor
– importanța unor caracteristici precum durabilitatea, designul sau performanța farurilor

LEDriving este o gamă de produse OSRAM care se adresează șoferilor interesați de inovare, de un design premium, dar și de performanță ridicată. Sunt lămpi care se bucură de cea mai nouă tehnologie și de componente foarte durabile, asigurând un contrast ridicat.

Night Breaker este cea mai puternică lampă de performanță de la OSRAM, fiind alegerea ideală pentru șoferii cu dificultăți de vedere pe timp nopții, pentru care siguranță este primordială.

Filamentele proiectate cu atenție produc o lumină albă strălucitoare care luminează pe o distanță mare și asigură un confort maxim în timpul condusului. Sunt disponibile atât în varianta xenon, cât și halogen și furnizează o vizibilitatea atât de puternică, încât șoferii pot identifica pericolele din trafic într-un timp foarte scurt.

Cool Blue Intense este o gamă foarte elegantă de un albastru strălucitor, care se adresează în primul rând celor pentru care design-ul produsului este foarte important. Lumina poate ajunge până la 6000K, aceste lămpi creând un aspect modern, perfect pentru cei care își doresc să iasă în evidență pe șosea. Gama este disponibilă în versiunile xenon și halogen.

Ultra Life propune lămpi mai rezistente de până la 4 ori, pentru cei interesați de rentabilitate și de durabilitate. Aceste produse sunt ideale pentru șoferii care utilizează luminile de zi și sunt disponibile în versiunile xenon și halogen. Lămpile XENARC vin cu o garanție de 10 ani, iar cele cu halogen cu una de 4 ani.

Indiferent de gama aleasă, esențială este însă testarea luminilor și înlocuirea lor, în pereche, înainte ca acestea să își piardă strălucirea. Procesul de estompare a luminii are loc treptat, ca urmare șoferii se vor confrunta cu vizibilitate redusă cu mult înainte ca lămpile să se ardă. Condusul cu faruri cu lumină slabă nu este doar periculos, ci poate duce la amenzi și la anularea eventualelor daune prevăzute în contractele de asigurare.

Pentru cei care nu reușesc să se decidă asupra unei game potrivite nevoilor lor, OSRAM pune la dispoziție un tool online, numit Lamp Finder, pe care toți cei interesați îl pot accesa gratuit aici: https://www.osram.com/apps/gvlrg/en_COM

În baza unui test, acesta propune cea mai bună soluție pentru așteptările, dorințele și nevoile fiecăruia.

Adaugă un comentariu