(P) De ce să cumperi unele piese din dezmembrări

Șoferii românii preferă să apeleze la parcurile de dezmembrări auto pentru a cumpăra piese la mâna a doua, 100% originale – de la discuri de motoare, până la elemente de caroserie. Aceste piese auto dezmembrări sunt, într-adevăr, foarte bune, și mult mai ieftine în comparație cu cele noi sau aftermarket, însă numai unele dintre ele merită cu adevărat să fie achiziționate de la second-hand.

Șoferii românii preferă să apeleze la parcurile de dezmembrări auto pentru a cumpăra piese la mâna a doua, 100% originale – de la discuri de motoare, până la elemente de caroserie. Aceste piese auto dezmembrări sunt, într-adevăr, foarte bune, și mult mai ieftine în comparație cu cele noi sau aftermarket, însă numai unele dintre ele merită cu adevărat să fie achiziționate de la second-hand.

Există anumite site-uri specializate în comercializarea de piese auto din dezmembrări. Dezmembraru.ro este unul dintre acestea. Spre deosebire de un service unde, pe lângă manoperă, se pune mult adaos și la piese, fapt care se observă pe factură în prețul uriaș, în parcul auto putem face economii serioase de bani.

Aici, ai posibilitatea de a cumpăra online piese din dezmembrari auto la cel mai bun preț. Alege marca autoturismului tău, modelul și găsește piese auto dezmembrări folosind motorul de căutare sau navighează prin lista producătorilor și alege marca auto care te interesează, după care ai posibilitatea de filtrare pentru a ajunge mai ușor la mașina ta.

Trimite o cerere. Imediat ce ai identificat autoturismul tău ori un altul cu piese compatibile, poți adăuga în lista de piese reperele auto dorite. În cazul în care se întâmplă să nu găsești unul din reperele căutate, tot aici, pe site-ul de dezmembrări auto, a fost creat un câmp special unde poți completa comanda. Unul dintre operatorii Dezmembraru te va apela în cel mai scurt timp pentru a-ți comunica oferta lor de preț.

De ce să cumperi unele piese din dezmembrări auto
Achiziționând piese auto din dezmembrări de la un parc autorizat, ai parte de factură, garanție și posibilitatea de retur, dar și de o alternativă foarte bună atunci când bugetul este strâmtorat. Uzura pieselor este foarte mică, iar în anumite cazuri, insesizabilă. Toate piesele sunt testate înainte de a fi puse la vânzare, fapt ce asigură funcționarea în parametri optimi a celor care ajung să fie comercializate.

Sunt de evitat piesele sau elementele consumabile ori care se strică în timp. Pe acestea este indicat să le achiziționăm doar noi, în cel mai rău caz, recondiționate, precum: caseta de direcție, pompa de injecție, alternatorul, compresorul de aer condiționat, electromotorul, turbocompresorul, injectoarele, planetarele. Ele pot fi extrem de costisitoare noi, astfel că le putem cumpăra și la second – hand, în situații de maximă urgență.

Dar mai important este să știm că există mai multe tipuri de piese auto din dezmembrări care merită cumpărate din varii motive. Ne putem axa pe tot ceea ce nu reprezintă o consumabilă sau peste care trecerea anilor nu i-a afectat funcționarea.

Practic, din parcul de dezmembrări auto putem cumpăra piese care nu se strică în timp, dar pe care suntem nevoiți să le schimbăm în urma unui accident, spre exemplu. La dezmembrări mai putem apela cu încredere și atunci când dorim să aschimbăm aspectul estetic al mașinii, upgradând-o cu o nouă pereche de jante auto.

Dacă și tu te-ai hotărât să iei în calcul această alternativă extrem de avantajoasă pentru mașina ta și implicit, pentru tine, este important să știi că, înainte de toate, aceste piese auto dezmembrări  se ȋmpart ȋn mai multe categorii:

Motoarele
O primă categorie a pieselor care merită achiziționate dintr-un parc de dezmembrări auto se referă la motoare, inima mașinii’ noastre – ori pentru că cel original a cedat, fie pentru că anumite piese interne necesită o lucrare scumpă de reparație, sau pentru că, pur și simplu, dorim înlocuirea cu unul mai economic sau mai puternic.

Dacă ne lasă motorul este, desigur, mai convenabil să luăm un motor complet decât să comandăm piese interne. Din parcul de dezmembrări auto Dezmembraru putem cumpăra inclusiv transmisiile, din simplul motiv că unele noi ne-ar costa mai mult ca mașina.

Elementele de caroserie
Elementele de caroserie sunt o altă categorie de piese auto dezmembrări  care merită cumpărate dintr-un parc second – hand. Pe lângă prețul mai scăzut față de un reper nou, la dezmembrări avem norocul să găsim bara de protecție, capota, portiera sau aripa direct vopsită în culoarea caroseriei mașinii noastre, economisind astfel banii pe care i-am fi dat la vopsitorie.

Totodată, piesele de caroserie de la dezmembrări sunt piese originale, de fabrică, care vor veni bine pe mașină, fără a fi nevoiți să facem adaptări, așa cum se întâmplă în cazul pieselor aftermarket. La Dezmembraru, piesele de caroserie originale se potrivesc fără probleme pe mașina pentru care urmează să fie achiziționate, putând fi comandate direct pe cod, în funcție de seria caroseriei.

Elementele mecanice
În cazul în care avem un accident major sau dorim să schimbăm o componentă mecanică și avem o mașină mai veche, care nu mai merită investiția pentru a achiziționa noi piese, ne putem orienta spre parcul de dezmembrări auto, de unde putem cumpăra elemente mecanice precum: fuzete, punți, suporți. Efectiv, orice se găsește pe sub dedesubtul mașinii și nu conține elemente din cauciuc ce tind să se uzeze în timp.

Tot în această categorie sunt incluse și elementele interioare de mașină (mai ales că sunt destul de scumpe ca să fie achiziționate de noi, iar cele second hand își fac treaba la fel de bine, doar că la jumătate de preț) – scaune, volane, borduri, sisteme de climatizare auto, capace portbagaj, oglinzi și alte componente – la care se adaugă și jante, stopuri, bandouri, ornamente, etc.

Adaugă un comentariu