(P) De ce să ții cont atunci când cumperi o mașină second-hand

Achiziția unei mașini second hand îți poate oferi posibilitatea de a te bucura de mașina pe care ți-o dorești, la un buget mai mic în comparație cu achiziția unei mașini noi. Totuși, pentru a te asigura că faci o alegere inteligentă din punct de vedere financiar, este necesar să ții cont de câteva aspecte atunci când achiziționezi o mașină second hand. Descoperă în continuarea articolului care sunt acestea.

Buget

Înainte de a începe căutarea și de a decide ce mașină dorești să-ți cumperi, stabilește un buget clar și realist pe care ești dispus să îl aloci pentru această achiziție. Acest lucru nu numai că te va ajuta să-ți evaluezi corect opțiunile, dar și să eviți să cheltuiești prea mult.

Cu toate acestea, dacă bugetul de care dispui nu este suficient pentru o mașină care să întrunească toate nevoile tale, atunci poți să apelezi la un credit rapid pentru a obține diferența de care ai nevoie. Totuși, dacă alegi un credit, este important să iei o decizie responsabilă și să împrumuți doar suma de bani pe care ești sigur că o poți rambursa la timp, pentru a evita eventuale penalizări.

Stilul tău de viață și nevoile pe care le ai

Odată ce ai stabilit bugetul, a sosit momentul să începi căutările. Este important să te asiguri că faci cea mai bună alegere pentru că, de obicei, achiziția unei mașini presupune o investiție considerabilă, pe care nu merită să o irosești.

Pentru a te asigura că achiziționezi mașina potrivită, ia în considerare particularitățile stilului de viață pe care îl ai și nevoile tale de zi cu zi. De exemplu, dacă ai nevoie să parcurgi orașul în fiecare zi, pentru a ajunge la birou, atunci o mașină mică, de oraș, cu un consum redus de combustibil ar putea fi potrivită pentru tine. Dacă, în schimb, îți place să călătorești și ai o familie numeroasă, atunci o mașină mai încăpătoare ar fi perfectă pentru nevoile tale.

Istoricul mașinii

Fiind vorba despre o mașină second hand, este extrem de important să cunoști istoricul mașinii înainte de a face achiziția. Indiferent de anul în care mașina a fost fabricată, istoricul poate fi un factor decisiv de achiziție. Din fericire, poți să afli mai multe detalii într-un mod foarte ușor: există site-uri de specialitate care îți permit să afli toate informațiile de care ai nevoie doar cu ajutorul numărului de șasiu al mașinii. Astfel, poți afla numărul real de kilometri pe care i-a parcurs mașina, daunele pe care le-a suferit în trecut etc. Uneori, este posibil ca mașina să nu funcționeze în parametri normali și, în acest caz, va fie nevoie să suporți cheltuieli suplimentare cu repararea și întreținerea ei.

Dacă după verificare, toate datele despre mașină par în regulă, poți solicita vânzătorului să îți permită să conduci mașina preț de câteva minute pentru a o testa și pentru a vedea exact cum funcționează. Asigură-te că te simți confortabil în interiorul mașinii, ascultă modul în care motorul sună atunci când accelerezi și, nu în ultimul rând, testează sistemul de frânare. Asigură-te că nu există zgomote neobișnuite sau vibrații în timpul condusului. Dacă tot nu ești hotărât, poți cere oricând părerea unui mecanic autorizat.

Așadar, odată ce ai stabilit bugetul de care dispui și nevoile pe care le ai, raportate la stilul tău de viață, tot ceea ce îți mai rămâne important de făcut este să verifici istoricul mașinii. Acest ultim lucru poate fi un factor decizional care să determine achiziția mașinii mult dorite. Apelează la persoane de încredere sau firme specializate în vânzarea autoturismelor rulate și alege cea mai bună opțiune pentru tine.

Sursă foto: Shutterstock.com

Adaugă un comentariu