(P) Detailing auto acasă cu produse profesionale de la MHL-Shop

Magazinul MHL-shop oferă clienților o gamă variată de produse pentru exterior auto și accesorii, care au rolul de a te ajuta să întreții mașina la un preț accesibil. Astfel, curățarea și spălarea vor deveni mult mai eficiente. Atunci când te ocupi de detailing direct de acasă, trebuie să te asiguri că nu există dificultăți. Iată ce trebuie să știi despre asta!

Curățarea exteriorului

O curățare adecvată pentru exterior auto înseamnă prevenție față de urmele de murdărie și uzură, fiind o operațiune ce ar trebui desfășurată în mod constant. Mașina ta are nevoie să rămână în același stadiu pentru perioade lungi de timp, chiar dacă detailingul are loc la tine acasă. O soluție pentru capotă și una pentru cauciucuri vor asigura un aspect uniform. Asigură-te că finisezi la final totul cu o ceară pentru a da autovehicului strălucirea pe care acesta o merită. Investind în produse de calitate, vei păstra același aspect ani de zile.

Mai există încă un aspect pe care să-l iei în calcul. Urmele de insecte sunt inestetice pentru autovehicul și trebuie curățate imediat. Același lucru este valabil și pentru dăunătorii care se lipesc pe parbriz sau capotă. Cu doar câteva pulverizări ale unei soluții speciale pentru ele, scapi de murdărie și aduci lucrurile înapoi la normal. Clătește suprafața înainte ca produsul să se usuce și vei obține rezultatele dorite.

Curățarea interiorului

Profesioniștii în detailing auto consideră interiorul la fel de important precum exteriorul, astfel încât ar fi bine să nu neglijezi nici această parte. Pulverizează un agent de curățare pe volan, bord și restul suprafețelor pentru a curăța toate zonele din piele. Acest material adună praf și particule abrazive, iar în timp se poate deforma. Curățarea în interior te ajută însă să prelungești durata de viață a autoturismului. Primul pas aici va fi să aspiri totul cu grijă, insistând în spațiile dintre scaune. Nu sări această etapă, deoarece te va ajuta să ai o operațiune de succes.

Folosește apă la temperatura camerei și evit-o pe cea fierbinte sau rece, deoarece există riscul de a afecta tapițeria. Laveta pe care o ai trebuie să fie alcătuită din microfibre. Aceste modele sunt absorbante și nu lasă scame. Folosește produse de curățare specifice pentru materialul pe care le aplici, deoarece un scaun textil sau unul din piele nu sunt alcătuite identic. În consecință, ele vor reacționa diferit la ceea ce aplici. Atunci când termini, lasă mașina cu ușile deschise pentru ca interiorul să fie aerisit.

Cum te asiguri că efectuezi un detailing eficient

În primul rând, produsele de curățare pe care le alegi trebuie pulverizate direct pe lavetă, pentru a putea controla mai ușor distribuția și pentru a se evita cantitățile în exces. Spălarea manuală nu este însă tot timpul o soluție atât de simplă, fiind necesar un burete nou și o soluție profesională pentru a avea rezultate. În cazul în care utilizezi detergent de vase sau un burete care nu se află în stare bună, există posibilitatea să apară zgârieturi.

Un alt element pe care să-l ai în vedere este ceara. Această nu trebuie să lipsească din arsenalul tău de unelte, pentru că are un rol de protecție important. În plus, te ajută să ai o nuanță diferită la vopsea, ceea ce sigur va atrage atenția.

De ce să faci detailing la tine acasă?

Dacă vrei să te asiguri că ai o mașină curată în permanență, este necesar să realizezi operațiunea de detailing. Procesul poate fi însă costisitor la o firmă autorizată, astfel încât ar putea fi o idee bună să te ocupi de întreținere personal. O mașină bine întreținută se poate vinde mai ușor, având în același timp o durata de viață îndelungată. Urmează sfaturile de mai sus de la MHL – Shop și sigur vei obține rezultate!

Adaugă un comentariu