(P) Diferențe între iPhone 12 Pro și iPhone 11 Pro. Află ce model ți se potrivește

Vrei să te bucuri de un telefon performant de la Apple, dar nu te încumeți să investești într-un iPhone 13, cel puțin deocamdată?

Vestea bună este că modelele lansate anterior sub semnătura brandului american sunt încă o opțiune excelentă pentru tine, atât în ceea ce privește specificațiile acestora, cât mai ales costul lor.
iPhone 12 Pro sau iPhone 11 Pro ar putea fi alegerea perfectă în cazul în care vrei să te bucuri de un telefon de top, fără să cheltuiești o mică avere. Totuși, între cele două modele există câteva diferențe pe care e bine să le cunoști, dacă nu ai hotărât care dintre acestea ți se potrivește mai bine.

Despre deosebirile dintre cele două telefoane de la Apple ți-am povestit pe larg în rândurile de mai jos. Iată ce vei afla din acest material:

  • iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro – design
  • iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro – display
  • iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro – camere
  • iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro – baterie
  • iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro – memorie

iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro – design

La prima vedere, diferența dintre iPhone 12 Pro și iPhone 11 Pro este una infimă în ceea ce privește designul celor două telefoane. Modelele au aceleași margini rotunjite, aproximativ aceeași dimensiune și ecrane similare.

Cele două telefoane au o greutate aproape identică, dar iPhone 12 Pro este cu 0,7 mm mai subțire decât predecesorul său.

Apple a îmbunătățit rezistența la apă a modelului iPhone 12 Pro față de varianta lansată cu un an înainte, deși ambele modele sunt certificate IP68. Asta înseamnă că telefoanele vor funcționa perfect chiar și după ce vor fi scăpate ori scufundate voit în apă adâncă de până la patru metri pentru 30 de minute.

Așadar, la capitolul design, nu vei întâlni diferențe semnificative între modelele 12 Pro și 11 Pro. Poate doar atunci când vine vorba de opțiunea de culori a carcaselor acestor dispozitive.

iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro – display

Principala diferență dintre ecranele iPhone 12 Pro și iPhone 11 Pro se reduce la dimensiune. La 6,1 inch, ecranul unui 12 Pro este o idee mai mare decât cel al unui 11 Pro. Mai exact, le despart doar 0,3 inch.

iPhone 12 Pro se bucură de aceeași tehnologie, folosind același Super Retina XDR OLED, asemenea unui 11 Pro. Ambele telefoane au display-uri la fel de luminoase și au o densitate de pixeli foarte asemănătoare, de 458, respectiv 460 ppi.

Nu greșim când spunem că ambele afișaje sunt puternice și oferă un confort vizual excelent, datorită negrului intens, a albului curat și a unei game vaste de culori accentuate pe care le afișează.

Deci și atunci când vine vorba de display, diferența dintre iPhone 12 Pro și iPhone 11 Pro este una aproape insesizabilă.

iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro – camere

Cea mai evidentă diferență dintre iPhone 12 Pro și iPhone 11 Pro în ceea ce privește ansamblul de camere se reduce la senzorul LiDAR, adăugat pe versiunea mai nouă. Asta înseamnă că, mulțumită acestuia, iPhone 12 Pro se poate „concentra’ mai bine pe subiecții din fața obiectivelor și poate capta mai rapid și mai bine informații ce țin de profunzimea imaginilor.

În plus, acest senzor permite îmbunătățirea cadrelor realizate în lumină slabă sau inexistentă, fără a reda „zgomot’ pe imagini.

Un alt plus la capitolul ansamblul de camere montat pe iPhone 12 Pro este suportul pentru formatul de fișier Pro RAW. Acest lucru va permite păstrarea mai multor imagini în telefon, fără a ocupa un spațiu mare de stocare, dar și posibilitatea unei editări profesionale a fotografiilor.

Nici când vine vorba de stabilizarea cadrelor video nu putem pune performanța celor două modele de la Apple pe aceeași poziție. iPhone 12 Pro excelează în acest sens, deși nici iPhone 11 Pro nu este străin de filmări stabile, ca și cum ar avea un gimbal invizibil care îl menține într-un echilibru perfect.

iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro – baterie

Așa cum spuneam și mai sus, Apple a ales să subțieze modelul iPhone 12 Pro, în comparație cu iPhone 11 Pro, iar această decizie nu a rămas fără repercusiuni. Din păcate, deși pe alte planuri iPhone 12 Pro pare să fie ceva mai performant decât 11 Pro, la capitolul baterie modelul lansat în 2020 nu poate fi lăudat.
iPhone 12 Pro vine echipat cu un acumulator de doar 2.815 mAh, în comparație cu cel montat pe iPhone 11 Pro, de 3.046 mAh. Iar dacă ai fi tentat să crezi că modelul mai nou beneficiază de o optimizare software, îți sugerăm să te mai gândești la acest lucru. Apple admite că iPhone 12 Pro are o durată de viață mai mică (cu o oră) decât 11 Pro când vine vorba de redarea video.

Totuși, iPhone 12 Pro poate fi reîncărcat la 15W cu ajutorul unui MagSafe, care funcționează asemenea unui încărcător wireless. Totodată, telefonul are capacitatea de a prelua energie de la încărcătorul clasic la 20W, adică va ajunge la 50% în aproximativ 30 de minute, spre deosebire de iPhone 11 Pro, care e o idee mai încet în acest sens, pentru că suportă reîncărcarea la 18W.

iPhone 12 Pro vs iPhone 11 Pro – memorie

Pe lângă faptul că adaugă 50% mai multă memorie RAM, iPhone 12 Pro dublează și stocarea implicită de bază. iPhone 11 Pro pleacă de la stocarea de bază de 64GB și 4GB RAM, în vreme ce „cel mai slab’ model de iPhone 12 Pro are 128GB memorie internă și 6GB RAM. Cel mai performant iPhone 12 Pro atinge capacitatea de 512GB, cu 6GB RAM.
iPhone 12 Pro este, în mod clar, un telefon mai bun decât iPhone 11 Pro. Cu toate acestea, diferența dintre cele două modele de la Apple este mult mai puțin pronunțată decât cea dintre iPhone 12 și iPhone 11, sau chiar iPhone 12 Pro Max și 11 Pro Max.

Să nu uităm, însă, că, dintre cele două telefoane pe care le-am comparat în acest material, doar iPhone 12 Pro este compatibil cu 5G-ul, detaliu care s-ar putea să cântărească mult în decizia ta, dacă vei vrea să te bucuri de tehnologia viitorului.

Tu ce ai alege între un iPhone 12 Pro și un iPhone 11 Pro, acum, că ai aflat care sunt diferențele între cele două modele de telefoane de la Apple? Lasă-ne un comentariu, suntem curioși să aflăm!

Adaugă un comentariu