(P) Doar 2 din 10 români au asigurarea obligatorie PAD

Ce este PAD-ul? Polița de Asigurare împotriva Dezatrelor Naturale – asigurare obligatorie a locuinței, care oferă protecție în fața a trei riscuri naturale specifice României: cutremur, inundații și alunecări de teren. 

Chiar dacă PAD este o asigurare obligatorie și costă numai 10 sau 20 de euro (în funcție de tipul de locuință), la jumătatea anului 2019 doar 19% dintre români aveau o astfel de poliță. Având în vedere că trăim într-o țară în care astfel de evenimente sunt recurente, nivelul redus de acoperire reprezintă o gravă problemă. Conform analizelor seismice din ultimul mileniu, cutremurele de până în 7 grade pe scara Richter au o ciclicitate de 33 de ani, iar cele de 7,5 sau mai mari – o dată la 80 de ani. Din nefericire, ambele intervale sunt depășite.  

De 42 de ani, începutul primăverii este marcat de amintirea unuia dintre cele mai negre episoade din istoria recentă a României: seismul de 7,4 grade din 4 martie 1977. În urma acestuia, mii de persoane și-au pierdut viața sau au fost rănite, în principal din cauza prăbușirii clădirilor. 

Pentru că nu putem evita astfel de dezastre, trebuie să facem tot ce ne stă în putință pentru a fi cât mai bine pregătiți. De accea, PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, prin campania „Asigurați suntem mai puțini vulnerabili’, dorește ca toată lumea să conștientizeze efectele dezastrelor naturale, să-și încheie asigurarea de locuință obligatorie și să susțină declararea zilei de 4 martie ca Zi Națională de Conștientizare a Dezastrelor Naturale. 

Pentru aceasta, am recurs la promovarea unor povești reale din 1977, spuse de oameni care au trăit în mod direct urmările dramatice ale seismului din 4 martie. Întreaga campanie poate fi urmărită pe paidromania.ro/4martie.

Misiunea PAID – o societate de asigurare-reasigurare cu capital privat, formată prin asocierea tuturor societăților de asigurare, este aceea de a le oferi protecție tuturor clienților săi cu ajutorul asigurării PAD. Asigurarea are menirea de a minimiza efectele unei catastrofe naturale atât la nivelul populatiei, cât și al întregii economii.

Adaugă un comentariu