(P) Etapele obținerii unei mașini de schimb

Un accident minor sau major este oricȃnd posibil și de aceea este bine sa aveți facutӑ o asigurare obligatorie de tip RCA. Conform noii legi din anul 2017, oricine a fost implicat ȋntr-un accident și are o polițӑ valabilӑ RCA, poate sӑ apeleze la acest tip de serviciu ȋn care obține o mașinӑ de ȋnlocuire daunӑ.

Ce polițӑ este utilizatӑ?

Cel pe asigurarea cӑruia se face plata, este acela care a fost vinovat ȋn accidentul produs. Astfel, firma la care s-a fӑcut acea asigurare va despӑgubi plata facutӑ pentru ȋnlocuirea de mașinӑ. Cel care a fost implicat in situația ȋn cauzӑ și care nu a fost acuzat de nimic, nu va plӑti nici un ban, nici fizic, nici prin asigurarea sa RCA. Este o situație de beneficiu major pentru cel care s-a ȋntȃmplat sӑ fie la momentul nepotrivit ȋn acea zi. Este de nedorit o asemenea ipostazӑ, insӑ este o lege care ajutӑ mult dacӑ totuși acest incident a avut loc.

Care sunt etapele necesare?

Pentru a obține o mașina pe care sӑ o poți conduce ȋn locul celei pe care o aveai, poți apela la serviciile firmelor ce iti ofera masina la schimb.

Mai ȋntȃi trebuie sӑ suni la numӑrul de contact pe care ȋl poți gӑsi pe site sau poți sӑ completezi un formular online și sӑ anunți situația ta. Vei fi contactat si se va aproba cazul tӑu ȋn maxim 2 ore de la solicitarea pe care ai fӑcut-o.

Trebuie sӑ predai anumite acte pe care firma ți le va cere, aceasta ocupȃndu-se si de tot ceea ce urmeazӑ.

Apoi se va stabili de comun acord unde anume ți se va aduce mașina de ȋnlocuire. Este posibil ca tu sӑ mergi sӑ o ridici sau ca ea sӑ fie adusӑ acolo unde ai nevoie pentru ca ție sӑ iți fie cȃt mai ușor sӑ ȋți continui viața, fӑrӑ sӑ simți situatia neplӑcutӑ prin care ai fost pus sӑ treci.

Ți se va oferi consultanțӑ pe tot parcursul perioadei pe care o treci și de aceea nu este nevoie sӑ ȋți faci griji ȋn ceea ce privește momentul ȋn care mașina ta este gata reparatӑ. Cei de la firma de ȋnlocuire mașina vor fi pe faza si te vor anunța cand ea este pregatitӑ.

Adaugă un comentariu