(P) Fii cu un pas înaintea verii și cumpără aparate de aer condiționat!

Dacă deții un atelier auto, mai mult ca sigur știi faptul că temperaturile ridicate de acum pot deveni un disconfort pentru cei care lucrează acolo. Din fericire, această problemă poate fi rezolvată achiziționând aparate de aer conditionat performante. Iată de ce criterii să ții cont pentru alegerea celui mai potrivit model!

Puterea dispozitivului

Fiecare aparat este construit în mod diferit, iar unitatea de măsură este calculată în BTU. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât se recomandă ca suprafața asupra căreia acționează produsul să crească. Din același motiv, este esențial să măsori lungimea și lățimea spațiului comercial. Valorile recomandate sunt de 9.000 BTU pentru o suprafață situată între 20 și 25 de metri pătrați.

Aparatele cu peste 14.000 BTU se recomandă în zonele cu peste 30 de metri pătrați, iar cele cu 24.000 BTU sunt utile pentru suprafețele de 60-70 de metri pătrați. Este important să te orientezi după aceste valori pentru a te asigura că sistemul nu este suprasolicitat și produsul funcționează în condiții de siguranță.

Dacă alegi să amplasezi aparate de aer condiționat de dimensiuni mari într-un spațiu mic poate deveni deranjant, datorită debitului puternic de aer. Pe de altă parte, nici sistemele de dimensiuni reduse nu sunt mereu eficiente. Este important să ții cont de prezența sau absența izolației termice, deoarece aceasta influențează într-un mod major temperatura din interior.

Clasa energetică

Majoritatea aparatelor consumă un volum ridicat de energie. Cu toate acestea, de-a lungul anilor, pe piață au fost create modele în scopul de a rezolva același inconvenient. Astfel, s-au eliminat clasele de la E la G. În momentul de față, aparatele din clasa A++ dau un randament foarte bun, chiar dacă inițial par mai scumpe.

Diferențele pot ajunge în multe cazuri chiar și la 40% din costul unor aparate de aer condiționat care fac parte din categoriile B, C sau D. Ține cont și de coeficienții SEER. Aceștia reprezintă rația dintre energia termală eliberată și cea absorbită. Cu cât valorile sunt mai mari, cu atât puterea crește. Compresoarele rotative R2 sunt alese de mulți antreprenori, datorită faptului că rezistă inclusiv în condițiile dificile și asigură performanțe ridicate de fiecare dată.

Nivelul de zgomot

Zgomotul este normal în cazul multor aparate de aer condiționat, deoarece acesta are legătură cu sistemul de climatizare. Totuși, modelele noi sunt tot mai silențioase. Dacă îți dorești să nu fii deranjat de acest aspect, citește cu atenție specificațiile tehnice. Un aparat de calitate nu produce un zgomot care să depășească 65 dB. Intervalul poate fi însă influențat uneori de filtrele de aer.

Acestea trebuie curățate anual și schimbate de câte ori este nevoie. Ele pot fi din plastic sau cu cărbune activ, care oferă o rată de succes mai mare în înlăturarea mirosurilor neplăcute. Ionii negativi prezenți pe dispozitivele scumpe au rolul de prevenire a afecțiunilor respiratorii și ajută la relaxarea utilizatorului.

Ce fel de aparat să achiziționezi?

Cele mai utilizate aparate de aer condiționat sunt cele care se montează pe perete. Totuși, există și modele create pentru tavan, portabile sau multi-split. Alegerea finală se face în funcție de tehnologia dorită și de preferințele personale. Prețul de achiziție al unui aparat de aer condiționat poate fi influențat de producător și materialele utilizate în unitate. Alege magazinul online Vollmax și un consultant te va ajuta să iei această decizie mai ușor!

Adaugă un comentariu