(P) Formula 1 ar putea avea loc între august 2020 – ianuarie 2021

Conducătorii din Formula 1 fac planuri pentru începerea actualului sezon, iar printre posibilele soluții prinde contur cea care presupune începerea noului sezon în luna august și încheierea lui în ianuarie 2021.

Chiar și cu aceste anulări și amânări de curse, Lewis Hamilton rămâne în continuare favoritul numărul 1 la Pariuri Sporturi cu motor, cu o cotă de 1.63, fiind urmat de Pierre Gasly (cota 3.94), Lance Stroll  (cota 4.04) și Max Verstappen (cota 6.49).

Având în vedere că există o întârziere serioasă în startul sezonului, Mattia Binotto, directorul scuderiei  Ferrari, a afirmat, după ce s-a consultat cu omologii săi, că echipele ar fi de acord cu ideea de a organiza Grand Prix-uri în două zile.

“Noi am putea să avem week-end-uri de două zile. Antrenamentele libere să fie mutate sâmbătă dimineața, în așa fel încât nevoile logistice să poată fi respectate în preajma Grand Prix-urilor. Totodată, închiderea actuală a uzinelor lasă deschisă posibilitatea de a putea rula în august daca ne permit condițiile”, a afirmat Mattia Binotto pentru L’Equipe.

În acest caz, sezonul ar putea începe în luna august 2020 și încheia în ianuarie 2021, cu startul următorului sezon în luna martie 2021.

Soluția propusă britanici: mai multe curse la Silverstone

Pe de altă parte, reprezentanții Marelui Premiu al Marii Britanii au venit și ei cu o propunere inedită în încercarea de a găsi o soluție.

Astfel, ei și-au manifestat disponibilitatea de a organiza mai multe curse pe circuitul de la Silverstone. Ideea este argumentată și de faptul că șase echipe au sediul în apropiere.

“Suntem dornici să lucrăm în orice fel sau oricum consideră ei că este interesul campionatului. Majoritatea echipelor se află la o aruncătură de băț de circuit, astfel că ar fi ușor operațional. În plus, angajații ar putea dormi în propriile paturi seara. Am fi încântați dacă asta i-ar ajuta”, a declarat Stuart Pringle, directorul executiv al circuitului de la Silverstone.

Mai mult decât atât, pentru a evita monotonia, britanicii iau în calcul inclusiv posibilitatea de a se concura în sensul invers al circuitului.

“Nu avem licență să concurăm în sensul opus, dar trăim vremuri excepționale și ne aflăm într-un moment în care putem lua decizii extraordinare. Nu este nimic exclus în momentul acesta, dar vom vedea cum vor arăta următoarele patru săptămâni”, a completat Stuart Pringle.

Piloții se antrenează pe simulator

Piloții din Formula 1 sunt și ei nerăbdători ca noul sezon să înceapă. Astfel, ei încearcă să rămână în formă prin curse pe simulator. Iar Formula 1 a organizat inclusiv un circuit online cu piloții adevărați.

“Îmi fac antrenamentele acasă. Suntem pregătiți, ne menținem în formă pe simulator. Am un simulator acasă și mă antrenez din greu. Sunt pregătit pentru momentul în care vom începe”, a afirmat Max Verstappen de la Red Bull.

La finalul săptămânii trecute, oficialii din Formula 1 au programat o cursă virtuală la care au participat inclusiv șase piloți din F1, iar aceasta a fost câștigată de Charles Leclerc.

“Am transpirat ca un nebun! Nu mă dor mușchii, dar nivelul de concentrare este ridicat”, a comentat Leclerc.

Un moment amuzant l-a avut în prim plan pe Lando Norris de la McLaren, care nu a putut intra în joc din cauza unei erori. El a rămas doar în rolul de comentator, prilej cu care l-a sunat în direct pe Max Verstappen. 

Acesta l-a sfătuit pe Norris să șteargă jocul, iar pilotul McLaren s-a conformat și a făcut asta în timp ce transmitea live pe Twitch.

“Distrați-vă la cursă pentru că eu nu voi participa niciodată la acest eveniment! La revedere!”, a spus Norris, înainte să șteargă jocul.

Adaugă un comentariu