(P) Gama completă de scule auto pe care trebuie să le ai în garaj

Garajul este printre cele mai importante atuuri ale unui conducător auto, pasionat de mecanica mașinii și de scule auto.

Și cum lucrul cu mașinile necesită o gamă largă de scule, pe lângă instrumentele standard, iată o listă care să te inspire să-ți organizezi garajul cât mai bine cu scule auto de pe zep.ro.

 

Trusă chei tubulare

O trusă de chei tubulare cât mai diversă și fiabilă va fi absolut necesară pentru zilele în care lucrezi la mașină. Alege un set de chei care include o gamă completă de tubulare lungi și scurte de 1/4 “, prelungitoare, articulații cardanice și poate chiar și un clichet cu 45 de dinți.

Astfel, te asiguri că trusa îți va fi de folos pentru lucrări de asamblare minore, reparații mecanice și multe alte lucrări într-o gospodărie sau atelier.

 

Trusă scule electrician

Trusa de scule profesionale pentru electricieni va fi indispensabilă din garaj, atât pentru proiecte auto, cât și pentru întreținerea instalațiilor electrice ale gospodăriei. Alege o trusă de scule care conține instrumente diverse, care-ți vor veni în ajutor pentru orice proiect.

Și pentru că vorbim de proiecte electrice, acordă atenție la calitatea izolației instrumentelor pe care le folosești: ai grijă ca mânerele sculelor să aibă izolația potrivită (cel puțin VDE până la 1000V).

 

Compresor auto

Mecanic sau nu, dacă deții un autoturism, o bicicletă sau o motocicletă, vei avea nevoie de un compresor auto la îndemână.

Compresorul auto va fi util pentru umflarea unei varietăți mari de obiecte gonflabile: anvelope auto pentru camion sau SUV, bărci gonflabile, piscine gonflabile, cauciucuri de bicicletă și alte obiecte de dimensiuni mai mici.

Poate fi conectat la bateria mașinii și utilizat la distanțe de maximum 3 m, pentru o manevrare eficientă. Furtunul de presiune este dotat cu un mecanism de conectare ușor de folosit. Lungimea totală a acestuia atinge 3 m.

 

Cric hidraulic

Pentru situațiile neprevăzute de pe drum, trebuie să fii mereu pregătit cu un cric și câteva scule auto indispensabile în portbagaj.

Cricul hidraulic poate fi utilizat în service-urile auto, ateliere de specialitate sau în propriul garaj, dar îți va fi de ajutor și pe drum.

Cricul hidraulic auto poate ridica vehicule de tonaj ridicat. În general, va trebui să alegi un cric hidraulic cu o construcție robustă, din materiale de fabricație de cea mai bună calitate, ușoare și rezistente, pentru o durată de viață extinsă.

Va fi ideal pentru situații de urgență, fiind ușor de instalat și de manevrat, cu o greutate redusă și capacitate de ridicare crescută.

 

Redresor auto

În situațiile de urgență, când acumulatorul mașinii refuză să funcționeze, vei fi recunoscător că ai ales să-ți cumperi un redresor auto de pe zep.ro.

Un redresor auto îți va permite încărcarea acumulatorilor cu plumb pentru pornirea tuturor tipurilor de autoturisme, autoutilitare, camioane, tractoare. Redresorul pentru încărcare auto este adecvat și pentru pornirea de urgență a vehiculelor cu sistem electric de 12V/24V, și pentru încărcarea dispozitivelor cu 12V/24V.

 

Troliu manual

În proiectele mai grele, la propriu, îți va fi de mare ajutor un troliu manual sau electric, pentru ridicarea pieselor mașinii.

Un astfel de dispozitiv este extrem de util, ușor de transportat și poate fi montat cu ușurință în locuri greu accesibile pentru macaralele electrice.

Troliul manual este echipat cu un cablu oțelit împletit și o frână activă cu clichet, asigurând o menținere fermă și o siguranță a transportului obiectelor ridicate.

 

Încărcător invertor

Încărcătorul invertor este echipat cu un transformator puternic capabil să furnizeze curenți de până la 280A. Este folosit pentru încărcarea bateriilor cu o sursă de alimentare de 12 sau 24 de volți și o capacitate de 20A și peste.

De asemenea, un încărcător invertor poate porni un motor pe benzină care are bateria descărcată.

În anotimpul de iarnă, un încărcător invertor îți va fi un asistent excelent, deoarece îți va încărca cu ușurință bateria și te va ajuta să pornești motorul.

Acesta va fi, în general, un dispozitiv cu o greutatea redusă și dimensiuni compacte, așa că îl poți transporta fără probleme în portbagajul mașinii.

 

Tu ce ai mai adăuga pe lista sculelor necesare în garaj? Caută-le pe zep.ro și vei găsi instrumente de calitate, la prețuri convenabile. Astfel, îți vei putea întregi colecția de scule auto pentru garajul tău, pentru proiecte reușite de fiecare dată.

Adaugă un comentariu